Teksti Mai Knauer
Kuvat Line Falck
Suomeksi toimittanut Anna-Liisa Hämäläinen
12 hengelle
Pohja:
260 g / 18 kpl Digestive-keksejä
100 g voita sulatettuna
Mascarponetäyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g mascarponea
yhden vaniljatangon siemenet
1 prk lemon curdia
1 sitruunan kuori ja mehu
4 rkl tomusokeria
3 dl vispikermaa
Koristeeksi:
300 g vadelmia
3–4 rkl tomusokeria
Ohje:
1. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella. Sulata voi. Sekoita keksimurut voisulaan. Vuoraa pyöreän irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle.
2. Valmista täyte. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet. Sekoita tuorejuusto ja mascarpone, sitruunakuoriraaste ja sitruunamehu, lemon curd, vaniljatangon siemenet ja tomusokeri keskenään. Vaahdota kerma lisää se täytteeseen.
3. Nostele täyte kakkupohjalle ja tasoita pinta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia.
4. Koristele kakku vadelmilla ja siivilöi päälle tomusokeria.
Vinkki: Voit myös koota kakun suoraan tarjoiluastian päälle, jätä silloin irtopohjavuoan pohja pois.
Katso myös nämä juustokakkureseptit:
Herukka-juustokakku ja kinuskikastike
Kaneli-kahvituorejuustokakku
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2