8 - 10 pientä pannukakkua tai 1 pellillinen
4 munaa
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
150 g ranskankermaa
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
Täyte:
2 - 3 hapanta omenaa
1 rkl sitruunamehua
1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl kanelia
2 rkl voita tai margariinia
Vuokien voiteluun:
voita tai margariinia
Calvadosmousse:
2 dl vispikermaa
1 - 2 rkl tomusokeria
1 - 2 rkl calvadosta
Koristeluun:
tomusokeria
1. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Poista siemenet. Pirskota omenaviipaleille sitruunamehua ja ripottele päälle mausteet. Sulata rasva pannulla ja paista omenaviipaleet siinä molemmin puolin nopeasti.
2. Valmista pannukakkutaikina. Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota kerma ja yhdistä vaahdot. Lisää joukkoon varovasti maito, ranskankerma, vehnäjauhot ja kaurahiutaleet.
3. Voitele uuninkestävät, pienet piirasvuoat (halkaisija noin 10 cm). Jaa taikina vuokiin ja laita kunkin keskelle 1 - 2 omenaviipaletta.
4. Paista uunissa 225 asteessa 15 - 20 minuuttia.
5. Vaahdota kerma. Mausta kermavaahto tomusokerilla ja calvadoksella. Tarjoa pannukakkujen kera.
Vinkki! Voit valmistaa pannukakun myös uunipannulla. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle ja painele omenat päälle. Paista uunissa 200 - 225 asteessa noin 30 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2