Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/07

Keltajuurikuskus

2 isoa kel­ta­juur­ta

1 kel­ta­si­pu­li

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

maun mu­kaan suo­laa

Li­säk­si:

200 g kus­ku­sia

1 dl bul­gu­ria tai pit­kä­jy­väis­tä rii­siä

1 ruuk­ku vii­ni­suo­la­hei­nää

2 rkl voi­ta

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi kel­ta­juu­ret pie­nik­si ja kei­tä kuu­ti­ot kas­vis­lie­mes­sä kyp­sik­si.

2. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Kuul­lo­ta si­pu­li­sil­put til­kas­sa öl­jyä.

4. Val­mis­ta kus­kus pa­ke­tin oh­jeen mu­kaan kat­ti­las­sa ja li­sää lo­puk­si se­kaan voi.

5. Kei­tä rii­si kyp­säk­si kat­ti­las­sa ja yh­dis­tä se va­lu­tet­tu­na kus­ku­sin se­kaan.

6. Li­sää se­ok­seen kuul­lo­te­tut si­pu­lit ja kel­ta­juu­ri­kuu­ti­ot.

7. Li­sää se­kaan olii­vi­öl­jy, sit­ruu­nan­me­hu ja vii­ni­suo­la­hei­nän leh­det. Maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la ja tar­joa heti ruo­kai­sa­na li­säk­kee­nä esi­mer­kik­si paah­de­tun lam­paan­li­han tai gril­lib­roi­le­rin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ