8–12 mustajuurta (2–3 kpl/ruokailija)
vettä keittämiseen
suolaa (1 tl/vesilitra)
Sitruunasabayon:
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kasvislientä
3 keltuaista
puolen sitruunan mehu ja raastettu kuori
Tarjoiluun:
purjoa
1. Pese mustajuuret ja kuori ne kylmässä vedessä. Leikkaa ne 10–15 cm paloiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä, noin 7–15 min.
2. Leikkaa purjosta pitkittäin neljä 10–15 cm suikaletta, huuhtele ja keitä niitä mustajuurten vedessä hetki, kunnes ne pehmenevät. Kietaise purjosuikale mustajuurten ympärille ja solmi kiinni. Voit koota kullekin ruokailijalle annoksen.
3. Valmista kastike juuri ennen tarjoilua. Kaada kattilaan valkoviini ja kasvisliemi ja keitä hetki. Lisää sitruunan kuori ja mehu.
4. Kuumenna toisessa kattilassa hieman vettä ja laita keltuaiset teräskulhoon, joka mahtuu kattilan päälle. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja kaada päälle kuuma viinikasvisliemi liemi koko ajan sekoittaen. Laita kulho vesihauteen päälle ja kypsennä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2