Artikkeli

Keitetyt mustajuuret ja sitruunasabayon

8–12 mus­ta­juur­ta (2–3 kpl/ruo­kai­li­ja)

vet­tä keit­tä­mi­seen

suo­laa (1 tl/ve­si­lit­ra)

Sit­ruu­na­sa­ba­yon:

1 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

1 dl kas­vis­lien­tä

3 kel­tu­ais­ta

puo­len sit­ruu­nan mehu ja raas­tet­tu kuo­ri

Tar­joi­luun:

pur­joa

1. Pese mus­ta­juu­ret ja kuo­ri ne kyl­mäs­sä ve­des­sä. Leik­kaa ne 10–15 cm pa­loik­si ja kei­tä suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä, noin 7–15 min.

2. Leik­kaa pur­jos­ta pit­kit­täin nel­jä 10–15 cm sui­ka­let­ta, huuh­te­le ja kei­tä nii­tä mus­ta­juur­ten ve­des­sä het­ki, kun­nes ne peh­me­ne­vät. Kie­tai­se pur­jo­sui­ka­le mus­ta­juur­ten ym­pä­ril­le ja sol­mi kiin­ni. Voit koo­ta kul­le­kin ruo­kai­li­jal­le an­nok­sen.

3. Val­mis­ta kas­ti­ke juu­ri en­nen tar­joi­lua. Kaa­da kat­ti­laan val­ko­vii­ni ja kas­vis­lie­mi ja kei­tä het­ki. Li­sää sit­ruu­nan kuo­ri ja mehu.

4. Kuu­men­na toi­ses­sa kat­ti­las­sa hie­man vet­tä ja lai­ta kel­tu­ai­set te­räs­kul­hoon, joka mah­tuu kat­ti­lan pääl­le. Vat­kaa kel­tu­ais­ten ra­ken­ne rik­ki ja kaa­da pääl­le kuu­ma vii­ni­kas­vis­lie­mi lie­mi koko ajan se­koit­ta­en. Lai­ta kul­ho ve­si­hau­teen pääl­le ja kyp­sen­nä koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ