15 kpl
2 dl vettä
50 g voita tai margariinia
ripaus suolaa
1 3/4 dl leivontakarkeita vehnäjauhoja
3 munaa
1/2 tl kurkumaa
Täyte:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl mangochutneytä
1 rkl makeaa chilikastiketta
150 g kuorittuja katkarapuja
mustapippuria
1 rkl silputtua (thai)basilikaa
1. Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Lisää suola sekä vehnäjauhot vähän kerrallaan ja voimakkaasti sekoittaen. Anna kiehua, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista.
2. Nosta kattila pois levyltä ja vatkaa siihen munat yksi kerrallaan ja erittäin voimakkaasti vatkaten. Taikina on valmista, kun se on tasaista ja kiiltävää. Lisää kurkuma.
3. Nosta taikinasta pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voit käyttää myös pursotinta.
4. Paista tuulihattuja 200-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. Tuulihatut ovat valmiita, kun ne tuntuvat kevyiltä ja saavat väriä. Älä avaa uunin luukkua kypsennyksen alkuvaiheessa.
5. Anna tuulihattujen jäähtyä ennen täyttämistä ja leikkaa niistä hattu pois.
6. Sekoita tuorejuusto, mangochutney ja chilikastike. Valuta katkaravut ja lisää ne joukkoon. Mausta lopuksi mustapippurilla ja basilikalla. Tarjoile tuulihatut heti täyttämisen jälkeen, sillä ne pehmenevät nopeasti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2