Artikkeli

Katka­ra­pu­tah­nalla täytetyt tuulihatut

Tarjoile tuulihatut heti täyttämisen jälkeen, sillä ne pehmenevät nopeasti.

15 kpl

2 dl vet­tä

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

ri­paus suo­laa

1 3/4 dl lei­von­ta­kar­kei­ta veh­nä­jau­ho­ja

3 mu­naa

1/2 tl kur­ku­maa

Täy­te:

250 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

3 rkl man­goc­hut­ney­tä

1 rkl ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta

150 g kuo­rit­tu­ja kat­ka­ra­pu­ja

mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl sil­put­tua (thai)ba­si­li­kaa

1. Kie­hau­ta vesi ja voi kat­ti­las­sa. Li­sää suo­la sekä veh­nä­jau­hot vä­hän ker­ral­laan ja voi­mak­kaas­ti se­koit­ta­en. An­na kie­hua, kun­nes tai­ki­na ir­to­aa kat­ti­lan reu­nois­ta.

2. Nos­ta kat­ti­la pois le­vyl­tä ja vat­kaa sii­hen mu­nat yk­si ker­ral­laan ja erit­täin voi­mak­kaas­ti vat­ka­ten. Tai­ki­na on val­mis­ta, kun se on ta­sais­ta ja kiil­tä­vää. Li­sää kur­ku­ma.

3. Nos­ta tai­ki­nas­ta pie­niä no­ka­rei­ta lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le uu­ni­pel­lil­le. Voit käyt­tää myös pur­so­tin­ta.

4. Pais­ta tuu­li­hat­tu­ja 200-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 20 mi­nuut­tia. Tuu­li­ha­tut ovat val­mii­ta, kun ne tun­tu­vat ke­vyil­tä ja saa­vat vä­riä. Älä avaa uu­nin luuk­kua kyp­sen­nyk­sen al­ku­vai­hees­sa.

5. An­na tuu­li­hat­tu­jen jääh­tyä en­nen täyt­tä­mis­tä ja leik­kaa niis­tä hat­tu pois.

6. Se­koi­ta tuo­re­juus­to, man­goc­hut­ney ja chi­li­kas­ti­ke. Va­lu­ta kat­ka­ra­vut ja li­sää ne jouk­koon. Maus­ta lo­puk­si mus­ta­pip­pu­ril­la ja ba­si­li­kal­la. Tar­joi­le tuu­li­ha­tut heti täyt­tä­mi­sen jäl­keen, sil­lä ne peh­me­ne­vät no­pe­as­ti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ