(4 hengelle)
400 g kuorimattomia
katkarapuja
1 salaattisipuli
1–2 valkosipulinkynttä
5 kypsää tomaattia
1–2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
4 oksaa tuoretta timjamia
ripaus cayennepippuria
1 1/2 dl kuivaa valkoviiniä, esim. Chardonnay L
6 dl vettä
1 rkl kalafondia
Koristeeksi:
sitruunaa, tilliä
1. Kuori katkaravut, laita ne jääkaappiin ja säilytä kuoret.
2. Hakkaa sipuli, valkosipuli ja tomaatit pieneksi silpuksi.
3. Kuumenna öljyä kasarissa ja kuullota sipuleita.
4. Lisää katkarapujen kuoret ja kuumenna seosta viisi minuuttia hämmennellen.
5. Lisää tomaattipyree, tomaattipalat ja timjami.
6. Mausta cayennepippurilla ja kuumenna vielä pari minuuttia.
7. Lisää viini, vesi ja fondi.
8. Kuumenna keittoa puolisen tuntia välillä hämmentäen.
9. Jäähdytä keitto ja soseuta koneessa tai sauvasekoittimella.
10. Painele keitto siivilän läpi ja kuumenna uudelleen.
11. Lisää kuoritut katkaravut pari minuuttia ennen kuin keitto on valmis.
12. Tarkista maku ja tarjoa vaalean, paahdetun leivän kanssa.
Koti ja keittiö 1-2/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2