Artikkeli

Katkarapukeitto

Kuori katkaravut, laita ne jääkaappiin ja säilytä kuoret. Hakkaa sipuli, valkosipuli ja tomaatit pieneksi silpuksi...

(4 hen­gel­le)

400 g kuo­ri­mat­to­mia

kat­ka­ra­pu­ja

1 sa­laat­ti­si­pu­li

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

5 kyp­sää to­maat­tia

1–2 rkl öl­jyä

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

4 ok­saa tuo­ret­ta tim­ja­mia

ri­paus ca­yen­ne­pip­pu­ria

1 1/2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä, esim. Char­don­nay L

6 dl vet­tä

1 rkl ka­la­fon­dia

Ko­ris­teek­si:

sit­ruu­naa, til­liä

1. Kuo­ri kat­ka­ra­vut, lai­ta ne jää­kaap­piin ja säi­ly­tä kuo­ret.

2. Hak­kaa si­pu­li, val­ko­si­pu­li ja to­maa­tit pie­nek­si sil­puk­si.

3. Kuu­men­na öl­jyä ka­sa­ris­sa ja kuul­lo­ta si­pu­lei­ta.

4. Li­sää kat­ka­ra­pu­jen kuo­ret ja kuu­men­na se­os­ta vii­si mi­nuut­tia häm­men­nel­len.

5. Li­sää to­maat­ti­py­ree, to­maat­ti­pa­lat ja tim­ja­mi.

6. Maus­ta ca­yen­ne­pip­pu­ril­la ja kuu­men­na vie­lä pari mi­nuut­tia.

7. Li­sää vii­ni, vesi ja fon­di.

8. Kuu­men­na keit­toa puo­li­sen tun­tia vä­lil­lä häm­men­tä­en.

9. Jääh­dy­tä keit­to ja so­seu­ta ko­nees­sa tai sau­va­se­koit­ti­mel­la.

10. Pai­ne­le keit­to sii­vi­län läpi ja kuu­men­na uu­del­leen.

11. Li­sää kuo­ri­tut kat­ka­ra­vut pari mi­nuut­tia en­nen kuin keit­to on val­mis.

12. Tar­kis­ta maku ja tar­joa vaa­le­an, paah­de­tun lei­vän kans­sa.

Koti ja keit­tiö 1-2/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ