Koti ja Keittiö 11/06
1 iso munakoiso (noin 400 g)
suolaa
noin 600 g ahvenia tai kuhaa fileenä
noin 1 dl vehnäjauhoja
öljyä
Katkarapu-juustokastike:
150 g katkarapuja
1 pieni sipuli
75 g manchego-juustoa
40 g voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
4 dl maitoa
1 laakerinlehti
ripaus muskottia
1 keltuainen
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Leikkaa munakoiso sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet leikkuulaudalle ja sirottele suolaa pinnalle. Anna vetäytyä parikymmentä minuuttia ja painele kosteus talouspaperiin.
2. Kierittele munakoisoviipaleet jauhoissa. Kuumenna hieman öljyä paistinpannussa ja paista leivitetyt munakoisot molemmin puolin kullanruskeiksi.
3. Valmista kastike. Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta juusto. Sulata rasva kattilassa ja sekoittele jauhot joukkoon, mutta älä ruskista. Lisää maito vähitellen rasva-jauhoseokseen koko ajan sekoittaen. Kiehauta koko ajan sekoittaen niin, että kastikkeesta tulee tasaista. Lisää sipuli, laakerinlehti ja muskotti. Anna kastikkeen hautua 15–20 minuuttia. Poista laakerinlehti. Sekoita kastikkeeseen 2/3 juustoraasteesta. Nosta liedeltä ja vatkaa sekaan keltuainen. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi katkaravut.
4. Levitä puolet munakoisokiekoista leivinpaperille pellille. Kuivaa kalafileet talouspaperilla. Jos käytät kuhafileitä, leikkaa ne keskeltä kahtia. Laita munakoisokiekon päälle kalafileen toinen pää ja sen päälle toinen munakoisokiekko ja käännä kalafileen loppupää munakoison päälle. Lusikoi päälle runsaasti katkarapu-juustokastiketta. Ripottele päälle loput juustoraasteesta ja kuorruta uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kala kypsyy ja pinta ruskistuu.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2