Artikkeli

Kasvistortilla

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori sipulit ja...

3 pe­ru­naa

2 pien­tä pu­na­si­pu­lia

1/2 pu­nai­nen pap­ri­ka

1/2 vih­reä pap­ri­ka

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

6 mu­naa

2 an­jo­vis­fi­lee­tä

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta ore­ga­noa

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1. Kuo­ri pe­ru­nat ja leik­kaa ne ohuik­si vii­pa­leik­si. Kuo­ri si­pu­lit ja leik­kaa ne ohuik­si ren­kaik­si. Hal­kai­se pap­ri­kat ja pois­ta niis­tä val­koi­set sie­me­net. Leik­kaa pap­ri­kat ohuik­si sui­ka­leik­si.

2. Kuu­men­na öl­jy pan­nus­sa ja pais­ta pe­ru­na­vii­pa­leet ja kas­vik­set peh­meik­si. Älä an­na nii­den saa­da lii­kaa vä­riä.

3. Vat­kaa kul­hos­sa mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Hie­non­na an­jo­vik­set ja li­sää ne mu­naan. Li­sää lo­puk­si ore­ga­no, suo­la ja mus­ta­pip­pu­ri. Kaa­da muna-maus­te­se­os pan­nuun kas­vis­ten pääl­le.

4. Pais­ta tor­til­laa kes­ki­läm­möl­lä, kun­nes mu­na­se­os on lä­hes hyy­ty­nyt ja tor­til­lan poh­ja on kau­niin kul­lan­rus­kea. Leik­kaa tor­til­la vii­pa­leik­si ja tar­joi­le se läm­pi­mä­nä tai jääh­ty­nee­nä.