Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 11/2012

Kasvis-linssimuhennos

Pannullinen höyryävää, nepalilaista kasvis-linssimuhennosta taltuttaa monen nälkäisen mahan.

4 an­nos­ta

3 dl vih­rei­tä lins­se­jä

1 si­pu­li

3 rkl val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 tl jau­het­tua juus­to­ku­mi­naa

1 tl si­na­pin­sie­me­niä

½ tl kur­ku­maa

1 rkl raas­tet­tua, tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1 prk (400 g) to­maat­ti­murs­kaa

noin 5 dl vet­tä

300 g kuk­ka­kaa­lia

100 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

1 ps (200 g) pa­kas­te­her­nei­tä

1 tl suo­laa

Li­säk­si:

tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria

1. Huuh­te­le ja va­lu­ta lins­sit. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta ka­sa­ris­sa tai kat­ti­las­sa öl­jys­sä maus­tei­den ja in­ki­vää­rin kans­sa het­ken ai­kaa.

2. Li­sää to­maat­ti­murs­ka, lins­sit ja vesi. An­na hau­tua mie­dol­la läm­möl­lä kan­nen al­la noin 15 mi­nuut­tia. Li­sää pa­loi­tel­tu kuk­ka­kaa­li ja an­na kie­hua 5 mi­nuut­tia.

3. Huuh­te­le pi­naa­tin­leh­det ja pois­ta pak­suim­mat leh­ti­ruo­dit. Sui­ka­loi pi­naat­ti ja li­sää her­nei­den kans­sa mu­hen­nok­sen jouk­koon.

4. Maus­ta mu­hen­nos suo­lal­la ja ko­ris­te­le tuo­reel­la ko­ri­an­te­ril­la. Tar­joi­le naan­lei­vän kera.