KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 11/2012
4 annosta
3 dl vihreitä linssejä
1 sipuli
3 rkl valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl sinapinsiemeniä
½ tl kurkumaa
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
noin 5 dl vettä
300 g kukkakaalia
100 g tuoretta pinaattia
1 ps (200 g) pakasteherneitä
1 tl suolaa
Lisäksi:
tuoretta korianteria
1. Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita kasarissa tai kattilassa öljyssä mausteiden ja inkiväärin kanssa hetken aikaa.
2. Lisää tomaattimurska, linssit ja vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää paloiteltu kukkakaali ja anna kiehua 5 minuuttia.
3. Huuhtele pinaatinlehdet ja poista paksuimmat lehtiruodit. Suikaloi pinaatti ja lisää herneiden kanssa muhennoksen joukkoon.
4. Mausta muhennos suolalla ja koristele tuoreella korianterilla. Tarjoile naanleivän kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2