Koti ja Keittiö 6-7/2006
2–3 munakoisoa
2 keltasipulia tai
4–5 salottisipulia
2–3 tl suolaa
6 isoa valkosipulinkynttä
1 dl oliiviöljyä
Minttuhummus:
2 tlk (à 400 g) kikherneitä
2 sitruunan mehu
1–1 1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl silputtua tuoretta minttua
ja persiljaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
1 1/2 dl punaista pestoa tai
välimerentahnaa
revittyä sekasalaattia, esim. keräsalaattia, rucolaa tai vesikrassia
1. Leikkaa huuhdotut ja kuivatut munakoisot ohuiksi viipaleiksi ja ripottele päälle suola. Jätä painon alle puoleksi tunniksi. Kuivaa viipaleiden pinta talouspaperilla.
2. Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi.
3. Valmista hummus. Pane kaikki ainekset tehosekoittimen kulhoon ja käytä seos tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa tilkka öljyä tahnan notkistamikseksi.
4. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet öljyyn ja levitä seos munakoisoviipaleille.
5. Paahda munakoisoja kuumalla parilalla molemmin puolin, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Kuullota sipulirenkaat öljytilkassa.
6. Kokoa hampurilaiset. Paahda sämpylät grillissä ja voitele niiden sisäpinta pestolla tai paprikatahnalla. Lisää munakoiso, hummus ja salaatti. Nauti heti.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ