Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Kasvis­ham­pu­ri­lainen

2–3 mu­na­koi­soa

2 kel­ta­si­pu­lia tai

4–5 sa­lot­ti­si­pu­lia

2–3 tl suo­laa

6 isoa val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 dl olii­vi­öl­jyä

Mint­tu­hum­mus:

2 tlk (à 400 g) kik­her­nei­tä

2 sit­ruu­nan mehu

1–1 1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1/2 dl sil­put­tua tuo­ret­ta mint­tua

ja per­sil­jaa

suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Li­säk­si:

1 1/2 dl pu­nais­ta pes­toa tai

vä­li­me­ren­tah­naa

re­vit­tyä se­ka­sa­laat­tia, esim. ke­rä­sa­laat­tia, ru­co­laa tai ve­sik­ras­sia

1. Leik­kaa huuh­do­tut ja kui­va­tut mu­na­koi­sot ohuik­si vii­pa­leik­si ja ri­pot­te­le pääl­le suo­la. Jätä pai­non al­le puo­lek­si tun­nik­si. Kui­vaa vii­pa­lei­den pin­ta ta­lous­pa­pe­ril­la.

2. Kuo­ri ja leik­kaa si­pu­lit ohuik­si ren­kaik­si.

3. Val­mis­ta hum­mus. Pane kaik­ki ai­nek­set te­ho­se­koit­ti­men kul­hoon ja käy­tä seos ta­sai­sek­si mas­sak­si. Li­sää tar­vit­ta­es­sa tilk­ka öl­jyä tah­nan not­kis­ta­mik­sek­si.

4. Kuo­ri ja murs­kaa val­ko­si­pu­lin­kyn­net öl­jyyn ja le­vi­tä seos mu­na­koi­so­vii­pa­leil­le.

5. Paah­da mu­na­koi­so­ja kuu­mal­la pa­ri­lal­la mo­lem­min puo­lin, kun­nes ne ovat kyp­siä ja saa­neet kau­niin vä­rin. Kuul­lo­ta si­pu­li­ren­kaat öl­jy­til­kas­sa.

6. Ko­koa ham­pu­ri­lai­set. Paah­da säm­py­lät gril­lis­sä ja voi­te­le nii­den si­sä­pin­ta pes­tol­la tai pap­ri­ka­tah­nal­la. Li­sää mu­na­koi­so, hum­mus ja sa­laat­ti. Nau­ti heti.