Artikkeli

Kastan­ja­ko­hokkaat

Leikkaa kastanjoiden kuoren päätyyn ristiviilto. Pane kastanjat uunivuokaan ja kaada päälle vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät...

4-6 an­nos­ta

Kas­tan­ja­so­se:

n. 200 g tuo­rei­ta kas­tan­joi­ta

va­nil­ja­so­ke­ria, so­ke­ria

2 1/2 dl mai­toa

50 g voi­ta

1 dl so­ke­ria

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

4 kel­tu­ais­ta

2 rkl rom­mia

4 val­ku­ais­ta

Vuo­kien voi­te­luun:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1. Leik­kaa kas­tan­joi­den kuo­ren pää­tyyn ris­ti­viil­to. Pane kas­tan­jat uu­ni­vuo­kaan ja kaa­da pääl­le vet­tä niin, et­tä ne juu­ri ja juu­ri peit­ty­vät.

2. Kuu­men­na kas­tan­joi­ta uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes kuo­ret hal­kei­le­vat. Kaa­da vesi pois ja kie­do kas­tan­jat kos­te­aan pyy­he­lii­naan. Kuo­ri kas­tan­jat heti ja pois­ta rus­kea pin­ta.

3. Kei­tä kas­tan­joi­ta mie­dol­la läm­möl­lä kan­nen al­la noin 30 mi­nuut­tia. Vet­tä saa ol­la vain sen ver­ran, et­tä kas­tan­jat peit­ty­vät. Kaa­da vesi pois ja so­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la tai mo­ni­toi­mi­ko­neel­la. Maus­ta va­nil­ja­so­ke­ril­la ja so­ke­ril­la.

4. Voi­te­le 4-6 pien­tä ko­ho­kas­vuo­kaa. Vaah­do­ta peh­meä voi, so­ke­ri ja va­nil­ja­so­ke­ri. Li­sää kel­tu­ai­set yk­si­tel­len koko ajan se­koit­ta­en. Li­sää rom­mi.

5. Se­koi­ta 2-3 dl kas­tan­ja­so­set­ta mai­toon ja li­sää seos voi-so­ke­ri-kel­tu­ais­vaah­toon. Vaah­do­ta val­ku­ai­set ja kään­te­le vaah­to hel­läs­ti ko­ho­kas­se­ok­seen.

6. Kaa­da ko­ho­kas­tai­ki­na vuo­kiin. Vuo­at saa­vat tul­la mel­kein täy­teen.

7. Pais­ta uu­nin ala­o­sas­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia. Tar­joa ker­ma­vaah­don tai va­nil­ja­kas­tik­keen kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ