4-6 annosta
Kastanjasose:
n. 200 g tuoreita kastanjoita
vaniljasokeria, sokeria
2 1/2 dl maitoa
50 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 keltuaista
2 rkl rommia
4 valkuaista
Vuokien voiteluun:
voita tai margariinia
1. Leikkaa kastanjoiden kuoren päätyyn ristiviilto. Pane kastanjat uunivuokaan ja kaada päälle vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät.
2. Kuumenna kastanjoita uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kuoret halkeilevat. Kaada vesi pois ja kiedo kastanjat kosteaan pyyheliinaan. Kuori kastanjat heti ja poista ruskea pinta.
3. Keitä kastanjoita miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia. Vettä saa olla vain sen verran, että kastanjat peittyvät. Kaada vesi pois ja soseuta sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
4. Voitele 4-6 pientä kohokasvuokaa. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää rommi.
5. Sekoita 2-3 dl kastanjasosetta maitoon ja lisää seos voi-sokeri-keltuaisvaahtoon. Vaahdota valkuaiset ja kääntele vaahto hellästi kohokasseokseen.
6. Kaada kohokastaikina vuokiin. Vuoat saavat tulla melkein täyteen.
7. Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2