Artikkeli

Karviais-omenakeitto

Mittaa kattilaan vesi, omenamehu ja karviaiset. Kuori omena ja poista siemenkota. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kanelitangon ja sokerin kanssa kattilaan...

5 dl vet­tä

5 dl ome­na­täys­me­hua

3 dl kar­vi­ai­sia

1 ha­pan ja kir­peä ome­na

1 ka­ne­li­tan­ko

1 1/4 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

1. Mit­taa kat­ti­laan vesi, ome­na­me­hu ja kar­vi­ai­set. Kuo­ri ome­na ja pois­ta sie­men­ko­ta. Leik­kaa ome­na pie­nik­si kuu­ti­oik­si ja li­sää ne ka­ne­li­tan­gon ja so­ke­rin kans­sa kat­ti­laan.

2. Kei­tä ai­nek­sia noin 10-15 mi­nuut­tia, kun­nes kar­vi­ai­set ovat peh­men­neet.

3. Se­koi­ta pe­ru­na­jau­hot ve­si­tilk­kaan ja li­sää suu­rus keit­toon koko ajan se­koit­ta­en. An­na kie­hah­taa, mut­ta nos­ta kat­ti­la sit­ten heti le­vyl­tä. Pois­ta ka­ne­li­tan­ko ja tar­joi­le keit­to läm­pi­mä­nä tai jääh­ty­nee­nä uu­ni­puu­ron kans­sa.