Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Karpalo-valko­suk­laa­torttu

Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.

(8–10 an­nos­ta)

Poh­ja:

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl so­ke­ria

1 1/2 dl gra­ham­jau­ho­ja

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Lei­vi­tys:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

korp­pu­jau­ho­ja

Pääl­le:

4 dl kar­pa­loi­ta

Täy­te:

100 g val­ko­suk­laa­ta

1 va­nil­ja­tan­ko

1 prk (150 g) rans­kan­ker­maa

1 prk (250 g) mas­car­po­ne­juus­toa

3/4 dl so­ke­ria

2 mu­naa

1. Vaah­do­ta ras­va ja so­ke­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja li­sää ne ras­va-so­ke­ri­vaah­toon. Voi­te­le ja korp­pu­jau­ho­ta ir­to­poh­ja­vuo­ka. Pai­ne­le tai­ki­na ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Le­vi­tä poh­jal­le kar­pa­lot.

2. Su­la­ta pa­loi­tel­tu val­ko­suk­laa ve­si­hau­tees­sa. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja ota veit­sen­kär­jel­lä sie­me­net si­säl­tä tal­teen. Se­koi­ta kes­ke­nään kaik­ki täyt­teen ai­nek­set ja kaa­da seos vuo­kaan mar­jo­jen pääl­le.

3. Pais­ta pii­rak­kaa uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 40–50 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt. Lai­ta pii­ra­kan pääl­le lei­vin­pa­pe­ri kyp­sen­nyk­sen lop­pu­vai­hees­sa, et­tei pin­ta tum­mu lii­kaa.

4. Tar­joa sel­lai­se­naan tai va­nil­ja­jää­te­lön kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ