Koti ja Keittiö 11/07
(8–10 annosta)
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 1/2 dl grahamjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Leivitys:
margariinia tai voita
korppujauhoja
Päälle:
4 dl karpaloita
Täyte:
100 g valkosuklaata
1 vaniljatanko
1 prk (150 g) ranskankermaa
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
3/4 dl sokeria
2 munaa
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne rasva-sokerivaahtoon. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle karpalot.
2. Sulata paloiteltu valkosuklaa vesihauteessa. Halkaise vaniljatanko ja ota veitsenkärjellä siemenet sisältä talteen. Sekoita keskenään kaikki täytteen ainekset ja kaada seos vuokaan marjojen päälle.
3. Paista piirakkaa uunissa 200 asteessa noin 40–50 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Laita piirakan päälle leivinpaperi kypsennyksen loppuvaiheessa, ettei pinta tummu liikaa.
4. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2