Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/07

Karpalo-päärynäpiiraat

Pienet karpalo-päärynäpiiraat ovat myös oiva ruokalahja.

(12 kpl)

Poh­jat:

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 tl ka­ne­lia

1 rkl so­ke­ria

ri­paus suo­laa

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

3 pää­ry­nää

pie­ni pala (50 g) in­ki­vää­riä

raas­tet­tu­na

75 g rou­hit­tu­ja

pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

200 g kui­vat­tu­ja kar­pa­loi­ta

1 dl tum­maa mus­co­va­do­so­ke­ria

1/2 tl ka­ne­lia

1/2 tl mus­kot­ti­päh­ki­nää

yh­den ap­pel­sii­nin raas­tet­tu

kuo­ri ja mehu

3 rkl bran­dya tai

ap­pel­sii­ni­me­hua

50 g voi­ta

1 kel­tu­ai­nen

Ko­ris­te­luun:

to­mu­so­ke­ria

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Li­sää ras­va ja nypi seos mu­ru­mai­sek­si. Li­sää vesi ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si. An­na jäh­met­tyä kel­muun kää­rit­ty­nä jää­kaa­pis­sa noin 30 min.

2. Kau­li tai­ki­na ohu­ek­si le­vyk­si. Ota sii­tä muo­til­la 12 pyö­ry­lää. Pai­na pyö­ry­lät muf­fi­ni­pel­lin voi­del­tui­hin sy­ven­nyk­siin. Kau­li lop­pu tai­ki­na ja ota sii­tä pie­nel­lä täh­ti­muo­til­la 12 täh­teä.

3. Kuo­ri ja kuu­ti­oi pää­ry­nät. Se­koi­ta täyt­teen ai­nek­set kes­ke­nään. Jaa täy­te pii­ras­poh­jil­le. Pai­na pääl­le tai­ki­na­täh­ti.

4. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa 12–15 mi­nuut­tia.

5. Ko­ris­te­le jääh­ty­neet pii­raat to­mu­so­ke­ril­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ