Koti ja keittiö 12/07
(12 kpl)
Pohjat:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl kanelia
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
3 rkl kylmää vettä
Täyte:
3 päärynää
pieni pala (50 g) inkivääriä
raastettuna
75 g rouhittuja
pekaanipähkinöitä
200 g kuivattuja karpaloita
1 dl tummaa muscovadosokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
yhden appelsiinin raastettu
kuori ja mehu
3 rkl brandya tai
appelsiinimehua
50 g voita
1 keltuainen
Koristeluun:
tomusokeria
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää rasva ja nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna jähmettyä kelmuun käärittynä jääkaapissa noin 30 min.
2. Kauli taikina ohueksi levyksi. Ota siitä muotilla 12 pyörylää. Paina pyörylät muffinipellin voideltuihin syvennyksiin. Kauli loppu taikina ja ota siitä pienellä tähtimuotilla 12 tähteä.
3. Kuori ja kuutioi päärynät. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Jaa täyte piiraspohjille. Paina päälle taikinatähti.
4. Paista uunissa 200 asteessa 12–15 minuuttia.
5. Koristele jäähtyneet piiraat tomusokerilla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2