Artikkeli

Karpalokeikaus ja lakkakastike

Vaahdota munat. Lisää pehmeä rasva, sokeri, siirappi ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina tasaiseksi...

(6-7 pien­tä kak­kua tai yk­si iso)

Poh­ja:

2 mu­naa

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 1/3 dl so­ke­ria

1 rkl sii­rap­pia tai vaah­te­ra­sii­rap­pia

2 3/4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Kar­pa­lo­se­os:

1 3/4 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 dl pa­kas­te­kar­pa­loi­ta

Lak­ka­kas­ti­ke:

3 dl pa­kas­tet­tu­ja lak­ko­ja

1 dl so­ke­ria

(lak­ka­li­köö­riä)

1. Vaah­do­ta mu­nat. Li­sää peh­meä ras­va, so­ke­ri, sii­rap­pi ja veh­nä­jau­ho-lei­vin­jau­he­se­os. Se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si.

2. Su­la­ta fa­rii­ni­so­ke­ri ja ras­va kat­ti­las­sa. Li­sää kar­pa­lot. An­nos­te­le mar­ja-so­ke­ri­se­os voi­del­tui­hin ja uu­nin­kes­tä­viin an­nos­vuo­kiin tai yh­teen isom­paan vuo­kaan. Li­sää pääl­le tai­ki­na. Älä kaa­da vuo­kia täy­teen, jot­ta tai­ki­na ei valu yli uu­nis­sa.

3. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 25–30 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä lei­von­nai­set ja ku­moa ne muo­teis­taan.

4. Mit­taa kat­ti­laan la­kat ja so­ke­ri. Kei­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si lak­ka­li­köö­ril­lä.

Vink­ki! Jos ha­lu­at lak­ka­kas­tik­kees­ta si­le­ää, pu­ris­ta se sii­vi­län läpi.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ