noin 24 kpl
Pohjataikina:
2 dl vettä
1 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
Täyte:
1 l maitoa
2 dl puuroutuvaa riisiä
1 tl suolaa (2 dl hienojakoista porkkanaraastetta)
1 muna
Voiteluun:
50 g voita sulatettuna + 1 dl maitoa
Munavoi:
3 kovaksi keitettyä munaa
200 g voita
200 g raejuustoa
2-3 rkl silputtuja tuoreyrttejä
(suolaa)
1. Valmista ensin täyte. Kiehauta maito varovasti ja lisää riisi. Keitä puuroa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 25 minuuttia. Lisää suola, halutessasi porkkanaraaste ja muna.
2. Sekoita vesi, suola ja ruisjauhot. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa notkeaksi taikinaksi.
3. Muotoile taikina tangoksi jauhotetulla leivonta-alustalla jaa se 24 osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja litistä ne kämmenellä ohuemmiksi. Kauli taikina ruisjauhojen avulla ohuiksi piirakkakuoriksi ja pinoa ne leivinliinan alle odottamaan. Laita kuorien väliin aina hieman jauhoja.
4. Levitä piirakkakuoret jauhotetulle työpöydälle ja jaa niille puurotäyte. Sulje piirakat sormin rypyttäen ja sudi reunoilta ylimääräiset jauhot pois.
5. Nosta piirakat pellille (Huom! Pellille ei laiteta leivinpaperia!) ja paista niitä 275- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes täytteeseen ilmestyy ruskeita täpliä.
6. Voitele kuumat piirakat voisula-maitoseoksella. Lado piirakat vadille ja peitä ne tiiviisti liinalla. Anna piirakoiden seistä hetken ja tarjoile ne lämpiminä munavoin kanssa.
7. Kuori ja silppua munat haarukalla. Notkista huoneenlämpöinen voi kulhossa. Lisää munasilppu, raejuusto ja yrtit. Mausta tarvittaessa suolalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2