Koti ja keittiö 8/2009Kuva: Ullamaija Hänninen
4 - 6 annosta
2 l tuoreita kantarelleja
2 - 3 salottisipulia
2 - 3 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoja
1 l vettä
3 rkl kasvis- tai kanafondia
4 dl ruokakermaa
3 - 4 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
rouhittua mustapippuria
3 rkl sitruunamehua
ripaus sokeria
suolaa
1. Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Kiehauta pilkotut sienet kattilassa omassa liemessään, kunnes neste on haihtunut.
3. Lisää kattilaan öljy ja voi ja kuullota siinä hienonnetut sipulit. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja lisää vesi koko ajan sekoittaen. Lisää myös fondi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
4. Lisää kerma, basilika ja mausta pippurilla. Kuumenna ja hauduta
vielä muutama minuutti. Mausta lopuksi sitruunamehulla ja ripauksella sokeria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2