Artikkeli

Koti ja keit­tiö 8/2009Kuva: Ul­la­mai­ja Hän­ni­nen

Kantarellikeitto

Puhdista ja pilko sienet. Kuori ja hienonna sipulit ja valko­si­pu­lin­kynnet...

4 - 6 an­nos­ta

2 l tuo­rei­ta kan­ta­rel­le­ja

2 - 3 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 - 3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl olii­vi­öl­jyä

1 rkl voi­ta

4 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1 l vet­tä

3 rkl kas­vis- tai ka­na­fon­dia

4 dl ruo­ka­ker­maa

3 - 4 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus so­ke­ria

suo­laa

1. Puh­dis­ta ja pil­ko sie­net. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Kie­hau­ta pil­ko­tut sie­net kat­ti­las­sa omas­sa lie­mes­sään, kun­nes nes­te on haih­tu­nut.

3. Li­sää kat­ti­laan öl­jy ja voi ja kuul­lo­ta sii­nä hie­non­ne­tut si­pu­lit. Ri­pot­te­le jouk­koon veh­nä­jau­hot ja li­sää vesi koko ajan se­koit­ta­en. Li­sää myös fon­di. Kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia.

4. Li­sää ker­ma, ba­si­li­ka ja maus­ta pip­pu­ril­la. Kuu­men­na ja hau­du­ta

vie­lä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Maus­ta lo­puk­si sit­ruu­na­me­hul­la ja ri­pauk­sel­la so­ke­ria. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ