Artikkeli

Kanelilla maustettu mustikkapaistos

Tarjoa sellaisenaan tai vanil­ja­kas­tikkeen tai -jäätelön kera.

8–10 an­nos­ta

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

2 tl ka­ne­lia

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

100 g su­la­tet­tua voi­ta

1 ka­nan­mu­na

Täy­te:

2–3 dl mus­ti­koi­ta

Mu­ru­se­os:

75 g su­la­tet­tua voi­ta

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

1/2 dl has­sel­päh­ki­nä­rou­het­ta

1. Se­koi­ta kui­vat ai­neet ja maus­teet kes­ke­nään. Li­sää su­la­tet­tu voi ja ka­nan­mu­na ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­tuun vuo­kaan. Le­vi­tä pääl­le mus­ti­kat.

2. Se­koi­ta mu­ru­se­ok­sen ai­neet kes­ke­nään ja ri­pot­te­le vuo­kaan mus­ti­koi­den pääl­le.

3. Pais­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa ala­ta­sol­la noin 30 min.

4. Tar­joa sel­lai­se­naan tai va­nil­ja­kas­tik­keen tai -jää­te­lön kera.