Koti ja Keittiö 03/07
150 g kaurakeksejä
75 g margariinia
Lisäksi:
4 prk (à 200 g) kahvijogurttia (Ingman)
2 prk (à 200 g) mokkatuorejuustoa (Keiju)
2 dl sokeria
2 tl kanelia
3 rkl vahvaa, kuumaa kahvijuomaa
9 liivatelehteä
1. Murskaa keksit muovipussissa esimerkiksi kaulimella.
2. Kumoa keksimurska kulhoon ja lisää sulatettu rasva.
3. Vuoraa pyöreä, halkaisijaltaan noin 22 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle lusikalla tasaiseksi, tiiviiksi kerrokseksi. Nosta vuoka peitettynä viileään.
4. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen.
5. Valuta jogurttia noin puoli tuntia siivilään asetetuissa kahvinsuodatinpusseissa. Kumoa valutettu jogurtti sitten kulhoon tuorejuuston ja sokerin kanssa.
6. Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kuumaan kahvijuomaan.
7. Lisää liivate-kahviseos kulhoon muiden ainesten joukkoon ja sekoita täyte tasaiseksi.
8. Kumoa täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Nosta torttu peitettynä viileään hyytymään vähintään kolmeksi neljäksi tunniksi.
9. Poista hyytynyt kakku irtopohjavuoasta ja aseta tarjolle.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2