Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 03/07

Kaneli-kahvi­tuo­re­juus­to­kakku

150 g kau­ra­kek­se­jä

75 g mar­ga­rii­nia

Li­säk­si:

4 prk (à 200 g) kah­vi­jo­gurt­tia (Ing­man)

2 prk (à 200 g) mok­ka­tuo­re­juus­toa (Kei­ju)

2 dl so­ke­ria

2 tl ka­ne­lia

3 rkl vah­vaa, kuu­maa kah­vi­juo­maa

9 lii­va­te­leh­teä

1. Murs­kaa kek­sit muo­vi­pus­sis­sa esi­mer­kik­si kau­li­mel­la.

2. Ku­moa kek­si­murs­ka kul­hoon ja li­sää su­la­tet­tu ras­va.

3. Vuo­raa pyö­reä, hal­kai­si­jal­taan noin 22 cm:n ir­to­poh­ja­vuo­an poh­ja lei­vin­pa­pe­ril­la. Pai­ne­le kek­si-ras­va­se­os vuo­an poh­jal­le lu­si­kal­la ta­sai­sek­si, tii­viik­si ker­rok­sek­si. Nos­ta vuo­ka pei­tet­ty­nä vii­le­ään.

4. Pane lii­vat­teet li­ko­a­maan kyl­mään ve­teen.

5. Va­lu­ta jo­gurt­tia noin puo­li tun­tia sii­vi­lään ase­te­tuis­sa kah­vin­suo­da­tin­pus­seis­sa. Ku­moa va­lu­tet­tu jo­gurt­ti sit­ten kul­hoon tuo­re­juus­ton ja so­ke­rin kans­sa.

6. Pu­ris­te­le lii­vat­teet kui­vik­si ja liu­o­ta ne kuu­maan kah­vi­juo­maan.

7. Li­sää lii­va­te-kah­vi­se­os kul­hoon mui­den ai­nes­ten jouk­koon ja se­koi­ta täy­te ta­sai­sek­si.

8. Ku­moa täy­te ir­to­poh­ja­vuo­kaan kek­si­poh­jan pääl­le. Nos­ta tort­tu pei­tet­ty­nä vii­le­ään hyy­ty­mään vä­hin­tään kol­mek­si nel­jäk­si tun­nik­si.

9. Pois­ta hyy­ty­nyt kak­ku ir­to­poh­ja­vuo­as­ta ja ase­ta tar­jol­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ