Artikkeli

Kanelidonitsit

(12 kpl)

2 mu­naa

1 dl tum­maa ruo­ko­so­ke­ria

2 dl luo­mu- tai ke­vyt­mai­toa

1/2 tl suo­laa

2 tl kar­de­mum­maa

1 tl ka­ne­lia

noin 6 dl tum­mia veh­nä­jau­ho­ja,

luo­mu­veh­nää tai spelt-veh­nää

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 dl voi­su­laa tai ryp­si­öl­jyä

Lei­vin­pöy­däl­le: veh­nä­jau­ho­ja

Up­po­pais­toon: 1 pul­lo ryp­si­öl­jyä

Pääl­le: ka­ne­lia ja ruo­ko­so­ke­ria

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Li­sää kyl­mä mai­to.

2. Se­koi­ta jouk­koon maus­teet.

3. Su­la­ta voi ja kaa­da mai­don jouk­koon.

4. Yh­dis­tä jau­hoi­hin lei­vin­jau­he ja se­koi­ta jau­hot lie­meen. Li­sää jau­ho­ja niin pal­jon, et­tä pys­tyt kau­li­maan tai­ki­nas­ta le­vyn. Jau­ho­mää­rä riip­puu hiu­kan jau­ho­laa­dus­ta, jo­ten li­sää jau­ho­ja vä­hi­tel­len ko­kei­le­mal­la.

5. Kau­li tai­ki­na jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä noin sen­tin vah­vui­sek­si le­vyk­si ja ota ren­gas­muo­til­la (esi­mer­kik­si la­sil­la ja ome­na­po­ral­la) rin­ke­lei­tä.

6. Kuu­men­na öl­jy. Up­po­pais­ta mo­lem­min puo­lin kul­lan­rus­keik­si. An­na va­lua lei­vin­pa­pe­rin pääl­lä het­ki ja kie­ri­tä ka­ne­li­so­ke­ri­se­ok­ses­sa.

Vih­je: Do­nit­sien ma­ku­ai­neek­si so­pi­vat myös sit­ruu­na ja va­nil­ja tai pi­ka­kah­vi­jau­he ja kaa­kao.

Koti ja keit­tiö 1-2/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ