(12 kpl)
2 munaa
1 dl tummaa ruokosokeria
2 dl luomu- tai kevytmaitoa
1/2 tl suolaa
2 tl kardemummaa
1 tl kanelia
noin 6 dl tummia vehnäjauhoja,
luomuvehnää tai spelt-vehnää
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl voisulaa tai rypsiöljyä
Leivinpöydälle: vehnäjauhoja
Uppopaistoon: 1 pullo rypsiöljyä
Päälle: kanelia ja ruokosokeria
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kylmä maito.
2. Sekoita joukkoon mausteet.
3. Sulata voi ja kaada maidon joukkoon.
4. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhot liemeen. Lisää jauhoja niin paljon, että pystyt kaulimaan taikinasta levyn. Jauhomäärä riippuu hiukan jauholaadusta, joten lisää jauhoja vähitellen kokeilemalla.
5. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin sentin vahvuiseksi levyksi ja ota rengasmuotilla (esimerkiksi lasilla ja omenaporalla) rinkeleitä.
6. Kuumenna öljy. Uppopaista molemmin puolin kullanruskeiksi. Anna valua leivinpaperin päällä hetki ja kieritä kanelisokeriseoksessa.
Vihje: Donitsien makuaineeksi sopivat myös sitruuna ja vanilja tai pikakahvijauhe ja kaakao.
Koti ja keittiö 1-2/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2