Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/08

Kanayakitori eli pariloidut kanavartaat

Laita bambutikut kylmään veteen likoamaan. Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan...

(Oh­je nel­jäl­le hen­gel­le)

3 broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä (noin 500 g)

puo­li­kas ke­sä­kur­pit­sa

1 ra­sia (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

3–4 ke­vät­si­pu­lin­vart­ta

100 g herk­ku­sie­niä

puo­li­kas kel­tai­nen pap­ri­ka

öl­jyä

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Ya­ki­to­ri­kas­ti­ke:

1 dl sa­kea eli rii­si­vii­niä

1 1/2 dl vaa­le­aa soi­ja­kas­ti­ket­ta

3/4 dl mi­ri­niä eli rii­si­vii­nie­tik­kaa

1 rkl hie­noa so­ke­ria

Li­säk­si:

12 ly­hyt­tä (noin 18 cm) bam­bu­var­ras­tik­kua

1. Lai­ta bam­bu­ti­kut kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan.

2. Val­mis­ta en­sin kas­ti­ke. Mit­taa kaik­ki kas­tik­keen ai­nek­set kat­ti­laan. Kuu­men­na se­os­ta, kun­nes so­ke­ri su­laa nes­tee­seen. An­na jääh­tyä.

3. Leik­kaa broi­le­rin­rin­ta­fi­leet noin 2 x 2 cm:n kuu­ti­oik­si.

4. Huuh­te­le ke­sä­kur­pit­sa ja leik­kaa pit­kit­täin nel­jään osaan ja sit­ten vii­pa­leik­si. Huuh­te­le kir­sik­ka­to­maa­tit. Leik­kaa ke­vät­si­pu­lin pak­sut var­si­o­sat noin 2,5 cm:n pät­kik­si. Puh­dis­ta herk­ku­sie­net. Leik­kaa pap­ri­ka rei­luik­si kuu­ti­oik­si.

5. Pu­jo­ta var­ras­tik­kui­hin vuo­ro­tel­len kas­vik­sia ja ka­na­pa­lo­ja si­ten, et­tä jo­kai­seen var­taa­seen tu­lee 2 ka­na­pa­laa ja yk­si ku­ta­kin kas­vis­ta.

6. Ri­pot­te­le var­tai­den pääl­le suo­laa ja pip­pu­ria.

7. Kuu­men­na pais­tin- tai pa­ri­la­pan­nu. Li­sää öl­jy ja kyp­sen­nä ka­na­var­tai­ta pan­nul­la kään­nel­len noin 6–7 mi­nuu­tin ajan, kun­nes ne ovat kaut­taal­taan kyp­siä.

8. Si­ve­le var­tai­den pääl­le ya­ki­to­ri­kas­ti­ket­ta ja tar­joa vä­lit­tö­mäs­ti. Yli­mää­räi­sen kas­tik­keen voit tar­jo­ta var­tai­den kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ