Koti ja Keittiö 4/08
(Ohje neljälle hengelle)
3 broilerin rintafileetä (noin 500 g)
puolikas kesäkurpitsa
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
3–4 kevätsipulinvartta
100 g herkkusieniä
puolikas keltainen paprika
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Yakitorikastike:
1 dl sakea eli riisiviiniä
1 1/2 dl vaaleaa soijakastiketta
3/4 dl miriniä eli riisiviinietikkaa
1 rkl hienoa sokeria
Lisäksi:
12 lyhyttä (noin 18 cm) bambuvarrastikkua
1. Laita bambutikut kylmään veteen likoamaan.
2. Valmista ensin kastike. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan. Kuumenna seosta, kunnes sokeri sulaa nesteeseen. Anna jäähtyä.
3. Leikkaa broilerinrintafileet noin 2 x 2 cm:n kuutioiksi.
4. Huuhtele kesäkurpitsa ja leikkaa pitkittäin neljään osaan ja sitten viipaleiksi. Huuhtele kirsikkatomaatit. Leikkaa kevätsipulin paksut varsiosat noin 2,5 cm:n pätkiksi. Puhdista herkkusienet. Leikkaa paprika reiluiksi kuutioiksi.
5. Pujota varrastikkuihin vuorotellen kasviksia ja kanapaloja siten, että jokaiseen vartaaseen tulee 2 kanapalaa ja yksi kutakin kasvista.
6. Ripottele vartaiden päälle suolaa ja pippuria.
7. Kuumenna paistin- tai parilapannu. Lisää öljy ja kypsennä kanavartaita pannulla käännellen noin 6–7 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä.
8. Sivele vartaiden päälle yakitorikastiketta ja tarjoa välittömästi. Ylimääräisen kastikkeen voit tarjota vartaiden kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2