Koti ja Keittiö 1-2/08
6 annosta
1 pitkänomainen foccaccia- tai ciabattaleipä
puolikas grillattu broileri
150 g tuoretta tai pakastepinaattia
1 valkosipulinkynsi
1 punasipuli
1 rkl öljyä
ripaus muskottipähkinää
rouhittua mustapippuria
150 g vuohenjuustoa (chevre)
Juustokuorrutus:
2 munaa tai kovaksi vatkattua valkuaista
150 g emmental- tai mozzarellajuustoraastetta
1. Leikkaa leipä kolmeen osaan ja halkaise leipäpalat. Levitä leipäpalat pellille leivinpaperille.
2. Irrota broilerista nahka ja luut. Leikkaa broilerin liha pikku paloiksi.
3. Hienonna tuorepinaatti. Jos käytät pakastepinaattia, sulata ja valuta se ennen käyttöä.
4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuori ja suikaloi punasipuli.
5. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä sipuleita. Lisää pinaatit ja paistele muutaman minuutin ajan. Mausta muskotilla ja mustapippurilla.
6. Levitä leipäpaloille pinaattitäytettä ja broilerinpaloja. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja laita pari viipaletta jokaiselle leivälle.
7. Valmista kuorrutus sekoittamalla kananmunat tai vaahdotetut valkuaiset ja juustoraaste keskenään. Levitä juustoseos leiville.
8. Gratinoi leipiä uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ