Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 1-2/08

Kana-vuohen­juus­to­leivät

6 an­nos­ta

1 pit­kä­no­mai­nen foc­cac­cia- tai ci­a­bat­ta­lei­pä

puo­li­kas gril­lat­tu broi­le­ri

150 g tuo­ret­ta tai pa­kas­te­pi­naat­tia

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 pu­na­si­pu­li

1 rkl öl­jyä

ri­paus mus­kot­ti­päh­ki­nää

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

150 g vuo­hen­juus­toa (chev­re)

Juus­to­kuor­ru­tus:

2 mu­naa tai ko­vak­si vat­kat­tua val­ku­ais­ta

150 g em­men­tal- tai moz­za­rel­la­juus­to­raas­tet­ta

1. Leik­kaa lei­pä kol­meen osaan ja hal­kai­se lei­pä­pa­lat. Le­vi­tä lei­pä­pa­lat pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le.

2. Ir­ro­ta broi­le­ris­ta nah­ka ja luut. Leik­kaa broi­le­rin liha pik­ku pa­loik­si.

3. Hie­non­na tuo­re­pi­naat­ti. Jos käy­tät pa­kas­te­pi­naat­tia, su­la­ta ja va­lu­ta se en­nen käyt­töä.

4. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Kuo­ri ja sui­ka­loi pu­na­si­pu­li.

5. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja kuul­lo­ta sii­nä si­pu­lei­ta. Li­sää pi­naa­tit ja pais­te­le muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Maus­ta mus­ko­til­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la.

6. Le­vi­tä lei­pä­pa­loil­le pi­naat­ti­täy­tet­tä ja broi­le­rin­pa­lo­ja. Leik­kaa vuo­hen­juus­to vii­pa­leik­si ja lai­ta pari vii­pa­let­ta jo­kai­sel­le lei­väl­le.

7. Val­mis­ta kuor­ru­tus se­koit­ta­mal­la ka­nan­mu­nat tai vaah­do­te­tut val­ku­ai­set ja juus­to­raas­te kes­ke­nään. Le­vi­tä juus­to­se­os lei­vil­le.

8. Gra­ti­noi lei­piä uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia.