Artikkeli

Kuva CO­LUM­BUS LETH

Kalavuoka

Nel­jäl­le

300 g rii­siä

400–500 g turs­ka­fi­lei­tä

500 g pur­joa

2 val­ko­si­pu­lin kynt­tä

½ nip­pua til­liä

1 luo­mu­sit­ruu­na

suo­laa ja pip­pu­ria

2 ½ dl ruo­ka­ker­maa

Li­säk­si:

sit­ruu­na­loh­ko ja hy­vää lei­pää

1. Kei­tä rii­si oh­jeen mu­kaan. Kaa­da rii­si kat­ti­las­ta uu­ni­vuo­kaan ja an­na jääh­tyä.

2. Leik­kaa kala 3 x 3 sen­tin pa­loik­si. Sii­vu­ta pur­jo ja val­ko­si­pu­li ohuik­si sii­vuik­si ja silp­pua til­li. Raas­ta sit­ruu­nan kuo­ri hie­no­ja­koi­sek­si raas­teek­si. Se­koi­ta ai­nek­set ja le­vi­tä ne uu­ni­vuo­kaan rii­sin pääl­le, maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

3. Kaa­da ker­ma vuo­kaan ai­nes­ten pääl­le ja pais­ta 200 as­tees­sa noin 15–20 mi­nuut­tia. Tar­joi­le suo­raan vuo­as­ta lei­vän, sit­ruu­nan ja til­lin kera.