Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2001

Kaisun piparit

Kiehauta siirappi mausteiden kanssa. Vaahdota voi ja puolet sokerista. Vatkaa loppu sokeri vaahdoksi munien kanssa...

2 dl sii­rap­pia

1 tl maus­te­pip­pu­ria

1 tl nei­lik­kaa

2 tl in­ki­vää­riä

1 rkl po­me­rans­sin­kuor­ta

250 g voi­ta

3 mu­naa

1 dl ker­maa

200 g so­ke­ria

700 g veh­nä­jau­ho­ja

2 tl soo­daa

1. Kie­hau­ta sii­rap­pi maus­tei­den kans­sa. Vaah­do­ta voi ja puo­let so­ke­ris­ta. Vat­kaa lop­pu so­ke­ri vaah­dok­si mu­nien kans­sa. Yh­dis­tä vaah­dot ja se­koi­ta vaah­toon maus­te­sii­rap­pi jääh­ty­nee­nä. Li­sää ker­ma.

2. Se­koi­ta soo­da ja veh­nä­jau­hot tai­ki­naan ja pane tai­ki­na kyl­mään jäh­met­ty­mään.

3. Kau­li ohu­ek­si le­vyk­si ja ota muo­til­la ha­lu­tun mal­li­sia pi­pa­rei­ta.

4. Pais­ta pi­pa­rit 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa.

Vih­je: Ko­ris­te­nau­hat: ti­pau­ta pi­pa­ril­le su­la­tet­tua so­ke­ria, lai­ta vä­liin nau­haa ja pai­na toi­nen pi­pa­ri pääl­le.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ