Koti ja Keittiö 12/06
(6 annosta)
5 kananmunaa
1 dl sokeria
4 dl maitoa
2 dl kermaa
(1 1/2 rkl appelsiinilikööriä)
50 g taloussuklaata
50 g maitosuklaata
1. Riko kanamunien rakenne kulhossa ja vatkaa sokeri kevyesti munien sekaan.
2. Raasta suklaat erikseen kulhoihin.
3. Kuumenna kattilassa maito, kerma ja halutessasi likööri kiehuvaksi.
4. Kaada puolet kuumasta maito-kermaseoksesta taloussuklaaraasteen ja puolet maitosuklaaraasteen päälle. Sekoita niin, että suklaat sulavat.
5. Vatkaa puolet muna-sokeriseoksesta vähin erin ensin toiseen suklaaseokseen ja sitten toiseen.
6. Jaa annosvuokien pohjalle ensin taloussuklaaseos ja sen päälle varovasti lusikalla nostellen maitosuklaaseos.
7. Nosta tarjoiluvuoat korkealaitaiseen uunivuokaan uuniin ja täytä vuoka kuumalla vedellä, niin että tarjoiluvuokien reunat ovat veden ympäröimät.
8. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
9. Nosta uunista ja tarjoa viileänä esimerkiksi appelsiiniliköörillä ja tomusokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2