Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Kahden suklaan vanukkaat

(6 an­nos­ta)

5 ka­nan­mu­naa

1 dl so­ke­ria

4 dl mai­toa

2 dl ker­maa

(1 1/2 rkl ap­pel­sii­ni­li­köö­riä)

50 g ta­lous­suk­laa­ta

50 g mai­to­suk­laa­ta

1. Riko ka­na­mu­nien ra­ken­ne kul­hos­sa ja vat­kaa so­ke­ri ke­vy­es­ti mu­nien se­kaan.

2. Raas­ta suk­laat erik­seen kul­hoi­hin.

3. Kuu­men­na kat­ti­las­sa mai­to, ker­ma ja ha­lu­tes­sa­si li­köö­ri kie­hu­vak­si.

4. Kaa­da puo­let kuu­mas­ta mai­to-ker­ma­se­ok­ses­ta ta­lous­suk­laa­raas­teen ja puo­let mai­to­suk­laa­raas­teen pääl­le. Se­koi­ta niin, et­tä suk­laat su­la­vat.

5. Vat­kaa puo­let muna-so­ke­ri­se­ok­ses­ta vä­hin erin en­sin toi­seen suk­laa­se­ok­seen ja sit­ten toi­seen.

6. Jaa an­nos­vuo­kien poh­jal­le en­sin ta­lous­suk­laa­se­os ja sen pääl­le va­ro­vas­ti lu­si­kal­la nos­tel­len mai­to­suk­laa­se­os.

7. Nos­ta tar­joi­lu­vuo­at kor­ke­a­lai­tai­seen uu­ni­vuo­kaan uu­niin ja täy­tä vuo­ka kuu­mal­la ve­del­lä, niin et­tä tar­joi­lu­vuo­kien reu­nat ovat ve­den ym­pä­röi­mät.

8. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 20 mi­nuut­tia.

9. Nos­ta uu­nis­ta ja tar­joa vii­le­ä­nä esi­mer­kik­si ap­pel­sii­ni­li­köö­ril­lä ja to­mu­so­ke­ril­la maus­te­tun ker­ma­vaah­don kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ