Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2008

Kahden suklaan jäätelö

Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, voit pakastaa massan ja sekoittaa sitä puolen tunnin välein sähkövatkaimella yhteensä kolme kertaa.

(6 - 8 an­nos­ta)

6 kel­tu­ais­ta

1 1/2 dl so­ke­ria

6 dl täys­mai­toa

2 dl kuo­hu­ker­maa

200 g val­kois­ta suk­laa­ta

150 g tum­maa suk­laa­ta

1. Vaah­do­ta kel­tu­ai­set ja so­ke­ri. Vat­kaa jouk­koon mai­to ja ker­ma. Kaa­da seos pak­su­poh­jai­seen kat­ti­laan ja kuu­men­na mie­dol­la läm­möl­lä koko ajan vat­ka­ten, kun­nes se sa­ke­nee.

2. Siir­rä kat­ti­la pois lie­del­tä ja pa­loit­te­le jouk­koon val­ko­suk­laa. Se­koi­ta, kun­nes suk­laa on su­la­nut. An­na jääh­tyä täy­sin kyl­mäk­si.

3. Rou­hi tum­ma suk­laa ja li­sää jääh­ty­nee­seen jää­te­lö­mas­saan.

4. Val­mis­ta seos jää­te­lök­si jää­te­lö­ko­nees­sa, mi­hin ku­luu ai­kaa noin 30 - 45 mi­nuut­tia. Kaa­da mas­sa vuo­kaan ja lai­ta pa­kas­ti­meen jää­ty­mään vä­hin­tään 2 - 4 tun­nik­si.

Vink­ki! Jos si­nul­la ei ole jää­te­lö­ko­net­ta, voit pa­kas­taa mas­san ja se­koit­taa sitä puo­len tun­nin vä­lein säh­kö­vat­kai­mel­la yh­teen­sä kol­me ker­taa.