Koti ja keittiö 9/2008
(6 - 8 annosta)
6 keltuaista
1 1/2 dl sokeria
6 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa
200 g valkoista suklaata
150 g tummaa suklaata
1. Vaahdota keltuaiset ja sokeri. Vatkaa joukkoon maito ja kerma. Kaada seos paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes se sakenee.
2. Siirrä kattila pois liedeltä ja paloittele joukkoon valkosuklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä täysin kylmäksi.
3. Rouhi tumma suklaa ja lisää jäähtyneeseen jäätelömassaan.
4. Valmista seos jäätelöksi jäätelökoneessa, mihin kuluu aikaa noin 30 - 45 minuuttia. Kaada massa vuokaan ja laita pakastimeen jäätymään vähintään 2 - 4 tunniksi.
Vinkki! Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, voit pakastaa massan ja sekoittaa sitä puolen tunnin välein sähkövatkaimella yhteensä kolme kertaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2