Artikkeli

KOTI JA KEIT­TIÖ 3/2006

Kahden suklaan fondant

Sulata pilkotut suklaat ja voi miedolla lämmöllä mikrossa. Lisää sokeri ja jäähdytä seos...

100 g tum­maa suk­laa­ta

(kaa­ka­o­pi­toi­suus 70 %)

100 g mai­to­suk­laa­ta

200 g voi­ta

2 dl so­ke­ria

3 mu­naa

2 kel­tu­ais­ta (käy­tä sor­be­tis­ta jää­neet kel­tu­ai­set tä­hän)

1/2 dl veh­nä­jau­hoa

(1 rkl tum­maa rom­mia)

1. Su­la­ta pil­ko­tut suk­laat ja voi mie­dol­la läm­möl­lä mik­ros­sa. Li­sää so­ke­ri ja jääh­dy­tä seos.

2. Li­sää mu­nat ja kel­tu­ai­set yk­si­tel­len voi­mak­kaas­ti se­koit­ta­en. Li­sää jau­hot sii­vi­län läpi ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si. Li­sää rom­mi.

3. Ku­moa voi­del­tuun, hal­kai­si­jal­taan noin 20 cm:n vuo­kaan tai jaa an­no­sas­ti­oi­hin.

4. Kyp­sen­nä isoa kak­kua uu­nin kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 30 min, an­nos­vuo­kia noin 10 min. Fon­dan­tin tu­lee ol­la kes­kel­tä juok­se­vaa.

5. Jääh­dy­tä vuo­as­sa ja nos­ta pei­tet­ty­nä vii­le­ään. An­na ol­la vii­le­äs­sä yön yli.