Koti ja Keittiö 11/06
1 kg mustajuuria
vettä ja sitruunamehua
Juustokastike:
40 g voita tai margariinia
3/4 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 keltuaista
2–3 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
2 tl dijoninsinappia
1/2 tl suolaa
rouhittua mustapippria
150 g gruyerejuustoa raastettuna
1. Pese mustajuuret ja kuori kylmän veden alla tummumisen estämiseksi. Säilytä mustajuuret sitruunamehulla maustetussa vedessä. Pätki mustajuuret ja keitä kypsiksi.
2. Lado keitetyt mustajuuripalat neljään pieneen, (noin 2 dl) voideltuun annosvuokaan.
3. Valmista kastike. Sulata rasva kattilassa. Sekoita jauhot rasvaan, mutta älä ruskista. Lisää maito vähitellen rasva-jauhoseokseen koko ajan sekoittaen. Kiehauta koko ajan sekoittaen niin, että kastikkeesta tulee tasaista. Anna kastikkeen hautua 15–20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja vatkaa sekaan keltuaiset. Lisää mausteet ja lopuksi juustoraaste.
4. Kaada juustokastike vuokiin mustajuurten päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
5. Tarjoa alkuruokana tai liharuoan lisäkkeenä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2