Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/06

Juustog­ra­ti­noidut mustajuurivuoat

Tarjoa alkuruokana tai liharuoan lisäkkeenä.

1 kg mus­ta­juu­ria

vet­tä ja sit­ruu­na­me­hua

Juus­to­kas­ti­ke:

40 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

3/4 dl veh­nä­jau­ho­ja

5 dl mai­toa

2 kel­tu­ais­ta

2–3 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

2 tl di­jo­nin­si­nap­pia

1/2 tl suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­p­ria

150 g gru­ye­re­juus­toa raas­tet­tu­na

1. Pese mus­ta­juu­ret ja kuo­ri kyl­män ve­den al­la tum­mu­mi­sen es­tä­mi­sek­si. Säi­ly­tä mus­ta­juu­ret sit­ruu­na­me­hul­la maus­te­tus­sa ve­des­sä. Pät­ki mus­ta­juu­ret ja kei­tä kyp­sik­si.

2. Lado kei­te­tyt mus­ta­juu­ri­pa­lat nel­jään pie­neen, (noin 2 dl) voi­del­tuun an­nos­vuo­kaan.

3. Val­mis­ta kas­ti­ke. Su­la­ta ras­va kat­ti­las­sa. Se­koi­ta jau­hot ras­vaan, mut­ta älä rus­kis­ta. Li­sää mai­to vä­hi­tel­len ras­va-jau­ho­se­ok­seen koko ajan se­koit­ta­en. Kie­hau­ta koko ajan se­koit­ta­en niin, et­tä kas­tik­kees­ta tu­lee ta­sais­ta. An­na kas­tik­keen hau­tua 15–20 mi­nuut­tia. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja vat­kaa se­kaan kel­tu­ai­set. Li­sää maus­teet ja lo­puk­si juus­to­raas­te.

4. Kaa­da juus­to­kas­ti­ke vuo­kiin mus­ta­juur­ten pääl­le. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 40 mi­nuut­tia.

5. Tar­joa al­ku­ruo­ka­na tai li­ha­ruo­an li­säk­kee­nä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ