Artikkeli

Juuri­per­sil­ja­keitto

1 per­sil­jan­juu­ri

1 pie­ni pur­jo

2 dl sie­niä

8 dl vet­tä

ro­see­pip­pu­ria

suo­laa

sit­ruu­na­tim­ja­mia tai sit­ruu­na­me­lis­saa

soi­ja­kas­ti­ket­ta tai tum­maa miso-

tah­naa (saa luon­tais­tuo­te­kau­pas­ta)

1. Kuo­ri ja vii­pa­loi per­sil­jan­juu­ri. Leik­kaa pur­jo ren­kaik­si.

2. Kei­tä juu­res, pur­jo ja sie­net maus­tei­ses­sa ve­des­sä peh­meik­si. Li­sää soi­ja­kas­ti­ke tai mi­so­tah­na ja yr­tit lo­puk­si.

Vih­je: Mi­so­tah­na on ha­pa­tet­tua soi­jaa. Ja­pa­ni­lai­set käyt­tä­vät tal­vi­ai­kaan tum­ma mi­soa, ke­säl­lä suo­si­taan ker­ma­mai­sen peh­me­ää vaa­lea mi­soa. Miso on hyvä val­ku­ais­li­sä kas­vis­ruo­ka­va­li­oon.

Koti ja keit­tiö 5/2002