Artikkeli

Juuressosekeitto

Kuori mustajuuri juoksevan veden alla. Kuori muut juurekset. Pilko kaikki ainekset kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen...

4 pe­ru­naa

4 mus­ta­juur­ta

2 pork­ka­naa

8 dl vet­tä

1 tl suo­laa

2 dl tuo­re­juus­toa

Pin­nal­le:

4 vii­pa­let­ta paah­det­tua pe­ko­nia ja tim­ja­mia

1. Kuo­ri mus­ta­juu­ri juok­se­van ve­den al­la. Kuo­ri muut juu­rek­set.

2. Pil­ko kaik­ki ai­nek­set kie­hu­vaan, suo­lal­la maus­tet­tuun ve­teen.

3. Kei­tä kun­nes juu­rek­set so­seu­tu­vat. Pu­ser­ra keit­to sii­vi­län läpi tai so­seu­ta se sau­va­se­koit­ti­mel­la.

4. Li­sää keit­toon ha­lu­a­ma­si tuo­re­juus­to (Esi­mer­kik­si pip­pu­ril­la ja kon­ja­kil­la maus­tet­tu Hovi an­taa jän­nit­tä­vää ma­kua). Kuu­men­na kie­hu­vak­si.

5. Paah­da pe­ko­nit kui­val­la kuu­mal­la pan­nul­la ja va­lu­ta ras­va pan­nun reu­nal­le. Ase­ta va­lu­te­tut pe­ko­ni­pa­lat kei­ton pääl­le tim­ja­mi­nok­sien kans­sa.

Koti ja keit­tiö 11/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ