Artikkeli

RUO­KA MARI HAR­JU­LA • SI­SUS­TUS AN­NA KRIS­TE­RI KU­VAU­SA­VUS­TA­JA MI­KA­E­LA AN­TIN • KU­VAT FA­BI­AN BJÖRK­Ko­ti ja keit­tiö 10/2015 

Jänisstifado

Pitkään uunissa haudutettu jänispata on maukas sunnuntairuoka.

6 an­nos­ta

1 ko­ko­nai­nen jä­nis (noin 1 kg)

¾ dl öl­jyä tai voi­ta

2 tl suo­laa

1 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

400 g pa­see­rat­tua to­maat­tia

2 rkl pu­na­vii­nie­tik­kaa

2 ½ dl pu­na­vii­niä

noin 3 dl vet­tä

2–3 laa­ke­rin­leh­teä

2 ka­ne­li­tan­koa

2 tl nei­lik­kaa

1 tl juus­to­ku­mi­naa

2 rkl olii­vi­öl­jyä

500 g sa­lot­ti­si­pu­lei­ta

puo­li­kas val­ko­si­pu­li

tilk­ka hu­na­jaa

hie­non­net­tua per­sil­jaa

Tar­joi­luun:

ra­pe­aa maa­lais­lei­pää

1. Pa­loit­te­le jä­nis ja rus­kis­ta pa­lat öl­jys­sä uu­nin­kes­tä­väs­sä pa­das­sa. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Li­sää jouk­koon pa­see­rat­tu to­maat­ti, vii­nie­tik­ka, vii­ni, vesi ja lo­put maus­teet.

2. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 2–3 tun­tia, kun­nes liha on kyp­sää ja ir­to­aa luis­ta.

3. Kuul­lo­ta sa­lot­ti­si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net pan­nul­la olii­vi­öl­jys­sä ja li­sää pa­taan kyp­sen­nyk­sen puo­li­vä­lis­sä. Li­sää tar­vit­ta­es­sa myös vet­tä.

4. Ko­ris­te­le hie­non­ne­tul­la per­sil­jal­la ja tar­joa maa­lais­lei­vän kera.

Vii­ni­suo­si­tus: Maus­tei­nen ja tum­man kir­sik­kai­nen Vig­na­mag­gio Chi­an­ti Clas­si­co Ghe­rar­di­no 2012, Ita­lia, 17,97 e