RUOKA MARI HARJULA • SISUSTUS ANNA KRISTERI KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 10/2015
6 annosta
1 kokonainen jänis (noin 1 kg)
¾ dl öljyä tai voita
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
400 g paseerattua tomaattia
2 rkl punaviinietikkaa
2 ½ dl punaviiniä
noin 3 dl vettä
2–3 laakerinlehteä
2 kanelitankoa
2 tl neilikkaa
1 tl juustokuminaa
2 rkl oliiviöljyä
500 g salottisipuleita
puolikas valkosipuli
tilkka hunajaa
hienonnettua persiljaa
Tarjoiluun:
rapeaa maalaisleipää
1. Paloittele jänis ja ruskista palat öljyssä uuninkestävässä padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, viinietikka, viini, vesi ja loput mausteet.
2. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 2–3 tuntia, kunnes liha on kypsää ja irtoaa luista.
3. Kuullota salottisipulit ja valkosipulinkynnet pannulla oliiviöljyssä ja lisää pataan kypsennyksen puolivälissä. Lisää tarvittaessa myös vettä.
4. Koristele hienonnetulla persiljalla ja tarjoa maalaisleivän kera.
Viinisuositus: Mausteinen ja tumman kirsikkainen Vignamaggio Chianti Classico Gherardino 2012, Italia, 17,97 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2