Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Jäädytetty tiramisu-tuulihattulevy

Valmista tuuli­hat­tu­taikina. Kiehauta kattilassa voi ja vesi. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista...

(8:lle)

3/4 dl vet­tä

25 g mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 muna

Ti­ra­mi­su­täy­te:

1 l cap­puc­ci­no­jää­te­löä

1/2 dl mar­sa­la­vii­niä

Ko­ris­te­luun:

koo­kos­hiu­ta­lei­ta

kaa­ka­o­jau­het­ta

1. Val­mis­ta tuu­li­hat­tu­tai­ki­na. Kie­hau­ta kat­ti­las­sa voi ja vesi. Li­sää jau­hot ja se­koi­ta, kun­nes tai­ki­na ir­to­aa kat­ti­lan reu­nois­ta. Nos­ta kat­ti­la lie­del­tä ja an­na tai­ki­nan jääh­tyä hiu­kan.

2. Li­sää muna voi­mak­kaas­ti vat­ka­ten.

3. Ota tai­ki­nas­ta lu­si­kal­la pie­niä no­ka­rei­ta lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le.

4. Pais­ta 175 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia. Älä avaa luuk­kua pais­ta­mi­sen ai­ka­na.

5. An­na tuu­li­hat­tu­jen jääh­tyä ja hal­kai­se ne.

6. Pa­loit­te­le jää­te­lö kul­hoon ja kaa­da pääl­le vii­ni. Se­koi­ta sen ver­ran, et­tä seos muis­tut­taa sit­ke­ää peh­mis­jää­te­löä.

7. Pane puo­let jää­te­lö­se­ok­ses­ta vuo­an poh­jal­le ja täy­tä lo­pul­la jää­te­löl­lä tuu­li­hat­tu­puo­lik­kaat. Pai­ne­le täy­te­tyt puo­lik­kaat vuo­kaan jää­te­lö­se­ok­sen pääl­le. Toi­mi no­pe­as­ti, et­tei jää­te­lö eh­di su­laa lii­kaa. Ri­pot­te­le pääl­le koo­kos­hiu­ta­lei­ta ja kaa­ka­o­jau­hoa.

8. Pei­tä vuo­ka ja pane vii­le­ään pa­rik­si tun­nik­si.

9. Ota huo­neen­läm­pöön het­keä en­nen tar­joi­lua ja leik­kaa vii­pa­leik­si.

10. Tar­joa kah­vin kans­sa tai jäl­ki­ruo­ka­na ate­ri­al­la.

Vink­ki! Voit tar­jo­ta tuu­li­ha­tut myös sel­lai­si­naan jää­te­lö­se­ok­sel­la täy­tet­tyi­nä. Vä­hen­nä täyt­teen mää­rä sil­loin puo­leen ja pane täy­te­tyt tuu­li­ha­tut het­kek­si pa­kas­ti­meen en­nen tar­joi­lua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ