Koti ja Keittiö 05/2006
(8:lle)
3/4 dl vettä
25 g margariinia tai voita
1/2 dl vehnäjauhoja
1 muna
Tiramisutäyte:
1 l cappuccinojäätelöä
1/2 dl marsalaviiniä
Koristeluun:
kookoshiutaleita
kaakaojauhetta
1. Valmista tuulihattutaikina. Kiehauta kattilassa voi ja vesi. Lisää jauhot ja sekoita, kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Nosta kattila liedeltä ja anna taikinan jäähtyä hiukan.
2. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.
3. Ota taikinasta lusikalla pieniä nokareita leivinpaperille uunipellille.
4. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Älä avaa luukkua paistamisen aikana.
5. Anna tuulihattujen jäähtyä ja halkaise ne.
6. Paloittele jäätelö kulhoon ja kaada päälle viini. Sekoita sen verran, että seos muistuttaa sitkeää pehmisjäätelöä.
7. Pane puolet jäätelöseoksesta vuoan pohjalle ja täytä lopulla jäätelöllä tuulihattupuolikkaat. Painele täytetyt puolikkaat vuokaan jäätelöseoksen päälle. Toimi nopeasti, ettei jäätelö ehdi sulaa liikaa. Ripottele päälle kookoshiutaleita ja kaakaojauhoa.
8. Peitä vuoka ja pane viileään pariksi tunniksi.
9. Ota huoneenlämpöön hetkeä ennen tarjoilua ja leikkaa viipaleiksi.
10. Tarjoa kahvin kanssa tai jälkiruokana aterialla.
Vinkki! Voit tarjota tuulihatut myös sellaisinaan jäätelöseoksella täytettyinä. Vähennä täytteen määrä silloin puoleen ja pane täytetyt tuulihatut hetkeksi pakastimeen ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2