3 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1/2 rkl vaniljasokeria
1/2 tl raastettua sitruunankuorta
2 keltuaista
Täyte:
2 päärynää
50 g saksanpähkinä- tai mantelirouhetta
1 dl fariinisokeria
25 g voita
1/2 sitruunan mehu
Voiteluun:
1 kananmuna
1. Valmista taikina sekoittamalla kaikki ainekset hyvin toisiinsa. Peitä kulho kelmulla ja pane viileään puoleksi tunniksi.
2. Kuutioi kuoritut päärynät pieniksi ja kuullota ne voissa pehmeiksi.
3. Lisää pannulle loput täytteen aineista ja kuumenna, kunnes seos on siirappimaista. Anna jäähtyä.
4. Kauli viileä taikina hyvin jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteen muotoiseksi noin 3 millin paksuiseksi levyksi. Siisti reunat veitsellä leikaten.
5. Siirrä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
6. Levitä taikinan keskelle täyte ohueksi suorakaiteen muotoiseksi kaistaleeksi. Leikkaa sivuille jäävät taikina-alueet viistosti ohuehkoiksi suikaleiksi ja nostele suikaleet varovasti vuoropuolilta täytteen peitoksi, pitkon muotoon.
7. Voitele pinta kananmunalla ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia. Leikkaa pitko lämpimänä ohuehkoiksi viipaleiksi. Koristele jäähtyneenä sokerivesikuorrutuksella ja tarjoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2