Artikkeli

Inkiväärivoissa paistetut päärynät

Tarjoa esimerkiksi jälkiruokana.

2 suur­ta tai 4 pien­tä pää­ry­nää

50 g voi­ta

2 rkl sil­put­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

1/2 dl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

1 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

Täy­te:

100 g ro­qu­e­fort-juus­toa

1 rkl (ruo­ka)ker­maa

1 tl sil­put­tua tuo­ret­ta ros­ma­rii­nia

1/2 dl paah­det­tu­ja pin­jan­sie­me­niä

1. Kuo­ri pää­ry­nät ja hal­kai­se ne pi­tuus­suun­nas­sa kah­tia. Ko­ver­ra pois sie­men­ko­ta niin, et­tä täyt­teel­le jää ti­laa.

2. Su­la­ta voi pan­nus­sa. Li­sää in­ki­vää­ri, ruo­ko­ki­de­so­ke­ri ja vii­ni. Kei­tä se­os­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti, kun­nes se on hie­man sii­rap­pi­mais­ta. Nos­ta pää­ry­nän­puo­lik­kaat pan­nuun ja hau­du­ta ne kan­nen al­la puo­li­peh­meik­si, noin 10 mi­nuut­tia.

3. Mu­ren­na ro­qu­e­fort haa­ru­kal­la kul­hos­sa. Li­sää ker­ma ja se­koi­ta seos not­ke­ak­si. Maus­ta juus­to ros­ma­rii­nil­la ja rou­hi­tuil­la pin­jan­sie­me­nil­lä.

4. Nos­ta pää­ry­nät in­ki­vää­ri­lie­mes­tä ja an­nos­te­le niil­le juus­to­tah­naa. Va­lu­ta pääl­le lop­pu in­ki­vää­ri­lie­mi. Tar­joa esi­mer­kik­si jäl­ki­ruo­ka­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ