2 suurta tai 4 pientä päärynää
50 g voita
2 rkl silputtua tuoretta inkivääriä
1/2 dl ruokokidesokeria
1 dl kuivaa valkoviiniä
Täyte:
100 g roquefort-juustoa
1 rkl (ruoka)kermaa
1 tl silputtua tuoretta rosmariinia
1/2 dl paahdettuja pinjansiemeniä
1. Kuori päärynät ja halkaise ne pituussuunnassa kahtia. Koverra pois siemenkota niin, että täytteelle jää tilaa.
2. Sulata voi pannussa. Lisää inkivääri, ruokokidesokeri ja viini. Keitä seosta muutama minuutti, kunnes se on hieman siirappimaista. Nosta päärynänpuolikkaat pannuun ja hauduta ne kannen alla puolipehmeiksi, noin 10 minuuttia.
3. Murenna roquefort haarukalla kulhossa. Lisää kerma ja sekoita seos notkeaksi. Mausta juusto rosmariinilla ja rouhituilla pinjansiemenillä.
4. Nosta päärynät inkivääriliemestä ja annostele niille juustotahnaa. Valuta päälle loppu inkivääriliemi. Tarjoa esimerkiksi jälkiruokana.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2