Artikkeli

Koti ja keit­tiö 12/2005

Inkivääri-omenachutneyllä täytetty kalkkunafilee

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita kalkkunafilee marinadiin, kääntele ja anna maustua viileässä noin 4 tuntia...

1 kalk­ku­na rin­ta­fi­lee

Ma­ri­na­di:

1 dl sit­ruu­na­me­hua

½ dl öl­jyä

½ dl hu­na­jaa

1 tl mus­ta­pip­pu­rei­ta rou­hit­tui­na

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

Pais­ta­mi­seen:

1 rkl voi­ta

1 rkl öl­jyä

In­ki­vää­ri-ome­nac­hut­ney:

5 ome­naa

2-3 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

1 si­pu­li sil­put­tu­na

puo­len sit­ruu­nan mehu

1 dl vet­tä

3 rkl öl­jyä

½ dl sii­rap­pia

½ rkl cur­rya

1 tl kur­ku­maa

puo­li­kas kui­vat­tu chili mur­ret­tu­na

½ rkl ka­ne­lia

1. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set kul­hos­sa. Lai­ta kalk­ku­na­fi­lee ma­ri­na­diin, kään­te­le ja an­na maus­tua vii­le­äs­sä noin 4 tun­tia.

2. Pois­ta ome­nis­ta sie­men­ko­dat, kuo­ri ja kuu­ti­oi. Raas­ta in­ki­vää­ri ja silp­pua si­pu­li. Mit­taa ai­nek­set kat­ti­laan ja kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä noin 45 mi­nuut­tia vä­lil­lä häm­men­nel­len. Li­sää tar­vit­ta­es­sa hie­man vet­tä. So­seu­ta sau­va­se­koit­ti­mel­la.

3. Ota kalk­ku­na­fi­lee ma­ri­na­dis­ta, sääs­tä ma­ri­na­di. Leik­kaa rin­ta­fi­leen si­vul­le viil­to niin, et­tä sii­hen muo­dos­tuu tas­ku. Täy­tä se chut­neyl­lä ja sul­je coc­tail­ti­kul­la.

4. Kuu­men­na pais­tin­pan­nus­sa öl­jyä ja voi­ta. Rus­kis­ta fi­lee mo­lem­min puo­lin ja lai­ta uu­ni­vuo­kaan. Kaa­da ma­ri­na­di pääl­le Kyp­sen­nä 200 as­tees­sa noin 30-45 mi­nuut­tia, kun­nes liha on täy­sin kyp­sää. Pois­ta coc­tail­ti­kut ja leik­kaa vii­pa­leik­si. Tar­joa sii­de­ri­kas­tik­keen ja pe­ru­na-juu­res­ka­kun kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ