Koti ja keittiö 12/2005
1 kalkkuna rintafilee
Marinadi:
1 dl sitruunamehua
½ dl öljyä
½ dl hunajaa
1 tl mustapippureita rouhittuina
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Paistamiseen:
1 rkl voita
1 rkl öljyä
Inkivääri-omenachutney:
5 omenaa
2-3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 sipuli silputtuna
puolen sitruunan mehu
1 dl vettä
3 rkl öljyä
½ dl siirappia
½ rkl currya
1 tl kurkumaa
puolikas kuivattu chili murrettuna
½ rkl kanelia
1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Laita kalkkunafilee marinadiin, kääntele ja anna maustua viileässä noin 4 tuntia.
2. Poista omenista siemenkodat, kuori ja kuutioi. Raasta inkivääri ja silppua sipuli. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia välillä hämmennellen. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Soseuta sauvasekoittimella.
3. Ota kalkkunafilee marinadista, säästä marinadi. Leikkaa rintafileen sivulle viilto niin, että siihen muodostuu tasku. Täytä se chutneyllä ja sulje coctailtikulla.
4. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja voita. Ruskista filee molemmin puolin ja laita uunivuokaan. Kaada marinadi päälle Kypsennä 200 asteessa noin 30-45 minuuttia, kunnes liha on täysin kypsää. Poista coctailtikut ja leikkaa viipaleiksi. Tarjoa siiderikastikkeen ja peruna-juureskakun kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2