200 g rahkaa
400 g säilykepersikoita omassa liemessään
2 dl kuohukermaa
3 rkl liivatejauhetta
1 dl persikkalientä
sokeria maun mukaan
Koristeeksi: piparminttusuklaata, vihreitä sokeri-rakeita ja marsipaanimunia
1. Vaahdota kerma.
2. Valuta persikat. Sekoita liivatejauhe persikkaliemeen ja kuumenna lientä kunnes liivate on sulanut. Pilko persikat ja soseuta rahkan kanssa.
3. Lisää liivateliemi rahkan joukkoon ja sekoita kermavaahto seokseen.
4. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 17 cm) reunoja korkeammilla leivinpaperisuikaleilla (saat jatkoreunan).
5. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä kylmässä.
6. Avaa vuoka ja poista reunat.
7. Tarjoa sellaisenaan tai pääsiäisen aikaan esimerkiksi marsipaanista pyöritellyin pääsiäismunin koristettuna. Väri-ilotteluun sopii uusi mintunvihreä valkosuklaa. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta kylmän hyytelön päälle. Ripota päälle värirakeita (Santa Maria).
Vihje: Vihreää suklaata myydään Wanhassa kauppahallissa Kulta-suklaan puodissa.
Koti ja keittiö 4/2002
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ