Artikkeli

Hyydytetty persikkarahka

Tarjoa sellaisenaan tai pääsiäisen aikaan esimerkiksi marsipaanista pyöritellyin pääsiäismunin koristettuna. Väri-ilotteluun sopii uusi mintunvihreä valkosuklaa.

200 g rah­kaa

400 g säi­ly­ke­per­si­koi­ta omas­sa lie­mes­sään

2 dl kuo­hu­ker­maa

3 rkl lii­va­te­jau­het­ta

1 dl per­sik­ka­lien­tä

so­ke­ria maun mu­kaan

Ko­ris­teek­si: pi­par­mint­tu­suk­laa­ta, vih­rei­tä so­ke­ri-ra­kei­ta ja mar­si­paa­ni­mu­nia

1. Vaah­do­ta ker­ma.

2. Va­lu­ta per­si­kat. Se­koi­ta lii­va­te­jau­he per­sik­ka­lie­meen ja kuu­men­na lien­tä kun­nes lii­va­te on su­la­nut. Pil­ko per­si­kat ja so­seu­ta rah­kan kans­sa.

3. Li­sää lii­va­te­lie­mi rah­kan jouk­koon ja se­koi­ta ker­ma­vaah­to se­ok­seen.

4. Vuo­raa ir­to­poh­ja­vuo­ka (hal­kai­si­jal­taan 17 cm) reu­no­ja kor­ke­am­mil­la lei­vin­pa­pe­ri­sui­ka­leil­la (saat jat­ko­reu­nan).

5. Kaa­da seos vuo­kaan ja an­na hyy­tyä kyl­mäs­sä.

6. Avaa vuo­ka ja pois­ta reu­nat.

7. Tar­joa sel­lai­se­naan tai pää­si­äi­sen ai­kaan esi­mer­kik­si mar­si­paa­nis­ta pyö­ri­tel­lyin pää­si­äis­mu­nin ko­ris­tet­tu­na. Väri-ilot­te­luun so­pii uu­si min­tun­vih­reä val­ko­suk­laa. Su­la­ta suk­laa ve­si­hau­tees­sa ja va­lu­ta kyl­män hyy­te­lön pääl­le. Ri­po­ta pääl­le vä­ri­ra­kei­ta (San­ta Ma­ria).

Vih­je: Vih­re­ää suk­laa­ta myy­dään Wan­has­sa kaup­pa­hal­lis­sa Kul­ta-suk­laan puo­dis­sa.

Koti ja keit­tiö 4/2002