MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 9/2015
2–4 pizzaa
Pizzataikina:
2 ½ dl vettä
25 g tuorehiivaa
ripaus sokeria
1 rkl rypsiöljyä
noin 6 dl durumvehnäjauhoja
1 tl suolaa
Täyte:
2–4 keitettyä punajuurta
200 g vuohenjuustoa
1 dl pinjansiemeniä
tuoretta rosmariinia, timjamia tai salviaa
rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
noin ½ dl hunajaa
rucolaa
1. Valmista taikina mieluiten monitoimikoneessa. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Lisää koneen käydessä jauhot vähitellen. Anna koneen alustaa taikinaa 5–10 minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi
2. Viipaloi punajuuri ja vuohenjuusto.
3. Jaa taikina 2–4 osaan ja kauli taikinapalat ohuiksi pyörylöiksi.
4. Levitä pizzapohjien päälle punajuuriviipaleita ja vuohenjuustoviipaleita. Ripottele päälle pinjansiemeniä, valitsemaasi yrttiä ja suolaa sekä rouhi mustapippuria.
5. Paista uunissa 225 asteessa 15–20 minuuttia tai grillissä, kunnes pizza on kypsää. 6. Viimeistele hunajalla ja rucolalla.
Viinisuositus : Raikkaan sitruksinen ja yrttinen Novas Gran Reserva Sauvignon Blanc 2014, Chile, 12,99 e (luomu ja eettinen)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2