Artikkeli

Hunajainen omena-päärynätorttu

Valmista pohja. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja sulatettu voi. Liuota hunaja maidon joukkoon ja lisää seos taikinaan...

Poh­ja:

3 dl gra­ham­jau­ho­ja

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

yh­den sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

150 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 dl hu­na­jaa

1 dl mai­toa

Täy­te:

3 ome­naa

3 pää­ry­nää

3/4 dl so­ke­ria

3/4 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 1/2 rkl ka­ne­lia

1/2 tl mus­kot­tia

1/2 tl nei­lik­kaa

noin 1 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

Mu­ru­se­os:

1 dl man­te­li­rou­het­ta

2 dl kau­ra­hiu­ta­lei­ta

3/4 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Vuo­an voi­te­luun:

mar­ga­rii­nia tai voi­ta

1. Val­mis­ta poh­ja. Se­koi­ta jau­hot ja lei­vin­jau­he kes­ke­nään. Li­sää jouk­koon raas­tet­tu sit­ruu­nan­kuo­ri ja su­la­tet­tu voi. Liu­o­ta hu­na­ja mai­don jouk­koon ja li­sää seos tai­ki­naan. Se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si ja lai­ta jää­kaap­piin 30 mi­nuu­tik­si.

2. Kuo­ri ome­nat ja pää­ry­nät. Pois­ta sie­men­ko­dat ja leik­kaa he­del­mät loh­koik­si. Se­koi­ta he­del­mä­loh­ko­jen se­kaan maus­teet.

3. Pai­ne­le tai kau­li tai­ki­na voi­del­lun ir­to­poh­ja­vuon (noin 24 cm) poh­jal­le ja reu­noil­le. Lado he­del­mät pääl­le ja ri­pot­te­le vä­liin pe­ru­na­jau­ho­ja.

4. Val­mis­ta mu­ru­se­os se­koit­ta­mal­la kui­vat ai­neet su­la­tet­tuun ras­vaan. Ri­pot­te­le mu­ru­se­os tor­tun pääl­le ja pais­ta tort­tua uu­nis­sa 175 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia. Pei­tä tort­tu lei­vin­pa­pe­ril­la kyp­sen­nyk­sen lop­pu­vai­hees­sa, jos pin­ta al­kaa tum­mua.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ