(2 hengelle)
400 g spagettia
1 keitetty hummeri
(Kastike:
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 punasipuli silputtuna
1/2 keltasipuli silputtuna
400 g tomaattimurskaa tai 400 g kaltattuja tomaatteja
1–2 rkl hummerifondia
1–2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 dl kuivaa valkoviiniä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1–2 tl sokeria
Koristeeksi:
1/2 dl kapriksia
100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
tuoretta basilikaa
1. Valmista ensin kastike kuumentamalla oliiviöljy ja kuullottamalla siinä sipuleita muutama minuutti.
2. Lisää tomaattimurska pannulle fondin ja murskattujen valkosipulinkynsien kanssa.
3. Keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia välillä sekoittaen.
4. Lisää valkoviini, suola, mustapippuri ja sokeri.
5. Keitä kastiketta vielä 15-20 minuuttia välillä sekoittaen.
6. Tällä välin keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
7. Halkaise hummeri kahtia pituussuunnassa. Halkaise myös sakset.
8. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen kanssa.
9. Nosta pasta lautasille ja laita puolikas hummeri sen päälle.
10. Koristele annos kapriksilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja tuoreella basilikalla.
11. Nauti ateria viileän valkoviinin ja tuoreen patongin kanssa.
Koti ja keittiö 1-2/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2