Artikkeli

Hummeria Papa Giovannin tapaan

Valmista ensin kastike kuumentamalla oliiviöljy ja kuullottamalla siinä sipuleita muutama minuutti...

(2 hen­gel­le)

400 g spa­get­tia

1 kei­tet­ty hum­me­ri

(Kas­ti­ke:

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1/2 pu­na­si­pu­li sil­put­tu­na

1/2 kel­ta­si­pu­li sil­put­tu­na

400 g to­maat­ti­murs­kaa tai 400 g kal­tat­tu­ja to­maat­te­ja

1–2 rkl hum­me­ri­fon­dia

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä murs­kat­tu­na

3 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1–2 tl so­ke­ria

Ko­ris­teek­si:

1/2 dl kap­rik­sia

100 g au­rin­ko­kui­vat­tu­ja to­maat­te­ja

tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

1. Val­mis­ta en­sin kas­ti­ke kuu­men­ta­mal­la olii­vi­öl­jy ja kuul­lot­ta­mal­la sii­nä si­pu­lei­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti.

2. Li­sää to­maat­ti­murs­ka pan­nul­le fon­din ja murs­kat­tu­jen val­ko­si­pu­lin­kyn­sien kans­sa.

3. Kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä 20 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­koit­ta­en.

4. Li­sää val­ko­vii­ni, suo­la, mus­ta­pip­pu­ri ja so­ke­ri.

5. Kei­tä kas­ti­ket­ta vie­lä 15-20 mi­nuut­tia vä­lil­lä se­koit­ta­en.

6. Täl­lä vä­lin kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

7. Hal­kai­se hum­me­ri kah­tia pi­tuus­suun­nas­sa. Hal­kai­se myös sak­set.

8. Va­lu­ta pas­ta ja se­koi­ta kas­tik­keen kans­sa.

9. Nos­ta pas­ta lau­ta­sil­le ja lai­ta puo­li­kas hum­me­ri sen pääl­le.

10. Ko­ris­te­le an­nos kap­rik­sil­la, au­rin­ko­kui­va­tuil­la to­maa­teil­la ja tuo­reel­la ba­si­li­kal­la.

11. Nau­ti ate­ria vii­le­än val­ko­vii­nin ja tuo­reen pa­ton­gin kans­sa.

Koti ja keit­tiö 1-2/2002