Koti ja Keittiö 3/08
(Ohje neljälle hengelle)
12 kpl
250 g katkarapuja
1/2 dl vesikastanjoita
1/2 dl bambunversoja
2 kevätsipulia
3 rkl mungpavun ituja
1 tl tuoretta inkivääriä
hienonnettuna
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
12 riisipaperilevyä
Lisäksi:
banaaninlehtiä, leivinpaperia
tai kiinankaalia höyrytyskorin vuoraukseen öljyä
Tarjoiluun:
makeaa chilikastiketta
1. Hienonna sulatetut katkaravut, vesikastanjat, bambunversot ja kevätsipulit. Sekoita joukkoon pavunidut ja mausteet.
2. Kasta yksi riisipaperi kerrallaan lämpimään veteen, nosta levy työtasolle ja anna sen pehmitä muutama minuutti.
3. Pane lusikallinen täytettä riisipaperilevyn keskelle ja taita levyn reunat täytteen päälle kauniiksi paketiksi.
4. Vuoraa höyrytyskori tai –ritilä banaaninlehdillä, rei´itetyllä leivinpaperilla tai kiinankaalilla ja sivele pinta öljyllä, jotta paketit eivät tartu kiinni. Siirrä paketit koriin saumapuoli alaspäin ja nosta kori kuuman vesikattilan päälle. Höyrytä korkealla lämmöllä 5–8 minuuttia. Kypsennä paketit 2–3 erässä.
5. Nosta paketit tarjoiluvadille ja tarjoa makean chilikastikkeen kera.
Bambuista höyrytyskoria käytetään japanilaisessa ja kiinalaisessa keittiössä. Kaksikerroksisessa korissa ruokaa kypsyy kerralla reilusti. Vuoraa kori esim. leivinpaperilla tai kiinankaalilla, jotta raaka-aineet ja niiden hajut eivät tartu sen pintaan. Kori puhdistetaan huuhtomalla. Höyrytyskoreja myyvät tavaratalot ja etniset kaupat.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2