Artikkeli

Homejuus­tog­ra­ti­noidut päärynät

2 pää­ry­nää

2-3 dl val­ko­vii­niä

150–200 g ho­me­juus­toa (esim. Gor­gon­zo­laa)

1–2 rkl veh­nä­jau­ho­ja

1. Kuo­ri pää­ry­nät ja hal­kai­se ne kah­tia. Pois­ta sie­men­ko­dat.

2. Nos­ta pää­ry­nät kat­ti­laan ja kaa­da pääl­le val­ko­vii­ni. Kei­tä pää­ry­nät vii­nis­sä lä­hes kyp­sik­si.

3. Nos­ta pää­ry­nät pyö­reä puo­li ylös­päin uu­ni­vuo­kaan tai pie­niin an­nos­vuo­kiin. Tee he­del­miin veit­sel­lä viil­to­ja.

4. Li­sää ho­me­juus­to läm­pi­mään vii­ni­lie­meen. Li­sää veh­nä­jau­hot sii­vi­län läpi koko ajan se­koit­ta­en. Hau­du­ta ho­me­juus­to­kas­ti­ket­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti, kun­nes se sa­ke­nee hie­man. Kaa­da kas­ti­ke pää­ry­nöi­den pääl­le.

5. Pais­ta pää­ry­nöi­tä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia tai kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä. Tar­joi­le heti.