Artikkeli

Hillotut siitakkeet

Tarjoile sieniä riistaruokien ja lihapateiden kanssa.

2 l puh­dis­tet­tu­ja sii­tak­kei­ta

2 tl me­ri­suo­laa

Lie­mi:

2 dl sher­ry­vii­nie­tik­kaa

3 dl vet­tä

1 1/2 dl so­ke­ria

2 tl ko­ko­nai­sia si­na­pin­sie­me­niä

1/4 dl vii­pa­loi­tua tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

5 maus­te­nei­lik­kaa

2 ka­ne­li­tan­koa

3 täh­ti­a­nis­ta

1. Lado sii­tak­keet ja suo­la ker­rok­sit­tain kat­ti­laan. Kuu­men­na, kun­nes sie­nis­tä al­kaa erot­tua nes­tet­tä. Kei­tä hil­jal­leen kan­nen al­la 10 mi­nuut­tia.

2. Mit­taa lie­mi­ai­nek­set toi­seen kat­ti­laan. An­na kie­hah­taa. Li­sää sie­net ja niis­tä erot­tu­nut nes­te. Kei­tä mie­dol­la läm­möl­lä 50 mi­nuut­tia.

3. Kaa­da sie­net lie­mi­neen puh­tai­siin la­si­purk­kei­hin. Lie­men tu­lee peit­tää sie­net ko­ko­naan. Sul­je kan­net ja an­na jääh­tyä. Säi­ly­tä jää­kaa­pis­sa.

4. Tar­joi­le sie­niä riis­ta­ruo­kien ja li­ha­pa­tei­den kans­sa.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje