Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Hiillostetut silak­kab­rusc­hetat

Valmista täyte. Keitä kananmunat, kuori ja hienonna. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää muut aineet. Laita jääkaappiin maustumaan...

600 g ko­ko­nai­sia, puh­kot­tu­ja pie­niä si­la­koi­ta tai muik­ku­ja

pui­sia var­ras­tik­ku­ja

suo­laa

Täy­te:

2 mu­naa

1 pie­ni uu­den sa­don si­pu­li

1 dl sme­ta­naa tai rans­kan­ker­maa

1–2 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

tilk­ka sit­ruu­na­me­hua

Li­säk­si:

1 pa­ton­ki

1. Val­mis­ta täy­te. Kei­tä ka­nan­mu­nat, kuo­ri ja hie­non­na. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li. Li­sää muut ai­neet. Lai­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan.

2. Pu­jo­ta si­la­kat li­o­tet­tui­hin var­ras­tik­kui­hin. Öl­jyä ka­lo­jen pin­ta ja gril­li­ri­ti­lä. Hiil­los­ta ka­lo­ja gril­lis­sä mo­lem­min puo­lin 4–5 mi­nuut­tia, kun­nes ne kyp­sy­vät ja hie­man mus­tu­vat.

3. Leik­kaa pa­ton­ki vi­noit­tain vii­pa­leik­si ja lai­ta lei­vät lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le. Paah­da uu­nis­sa 200 as­tees­sa, kun­nes ne saa­vat vä­riä.

4. Le­vi­tä paah­de­tuil­le lei­vil­le en­sin mu­na­tah­naa. Pois­ta var­ras­tik­ku si­la­kas­ta va­ro­vas­ti ja lai­ta kul­le­kin lei­väl­le hiil­los­tet­tu si­lak­ka.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ