Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 8/2013

Hiillostettua siikaa ja kasvisvokkia

Kokonaiset kalat on helppo kypsentää nuotion hiilloksella halsterissa.

4 an­nos­ta

2 kes­ki­ko­kois­ta, ko­ko­nais­ta sii­kaa, pe­rat­tu­na ja suo­mus­tet­tu­na

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua val­ko- pip­pu­ria

75 g peh­me­ää voi­ta

½ sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

2 rkl hie­non­net­tua til­liä

Voi­te­luun:

öl­jyä

Kas­vis­vok­ki:

1 pie­ni kuk­ka­kaa­li

2–3 uu­den sa­don pork­ka­naa

10 re­tii­siä

100 g so­ke­ri­her­neen­pal­ko­ja

lo­raus öl­jyä

pala tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

½ sit­ruu­nan mehu

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kui­vaa pe­ra­tut ja suo­mus­te­tut sii­at ta­lous­pa­pe­ril­la ul­ko- ja si­sä­puo­lel­ta. Maus­ta ka­lat suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ril­la. Se­koi­ta kul­hos­sa peh­meä voi, raas­tet­tu sit­ruu­nan kuo­ri ja hie­non­net­tu til­li.

2. Täy­tä vat­sa­o­sat maus­te­voil­la. Öl­jyä ka­lan pin­ta sekä hals­te­rin ri­ti­lä, jos val­mis­tat ka­lan hals­te­ris­sa. Nos­ta sii­at ti­he­ä­verk­koi­sen ri­ti­län pääl­le tai hals­te­riin ja gril­laa kuu­mas­sa gril­lis­sä tai nuo­ti­ol­la ka­lo­ja vä­lil­lä kään­nel­len.

3. Val­mis­ta kas­vis­vok­ki. Pil­ko kuk­ka­kaa­li pie­nem­mik­si ku­kin­noik­si. Har­jaa pork­ka­nat puh­taik­si. Pois­ta re­tii­seis­tä ja pork­ka­nois­ta kan­nat. Huuh­te­le so­ke­ri­her­neet. Pil­ko kas­vik­set pie­nem­mik­si pa­loik­si. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri.

4. Kuu­men­na muu­ri­kal­la tai vok­ki­pan­nul­la lo­raus öl­jyä. Vok­kaa kas­vik­set raas­te­tun in­ki­vää­rin kans­sa no­pe­as­ti läm­pi­mik­si. Maus­ta ke­vy­es­ti sit­ruu­na­me­hul­la, suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la. Tar­joi­le vok­ki halst­ra­tun sii­an kans­sa.