KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 8/2013
4 annosta
2 keskikokoista, kokonaista siikaa, perattuna ja suomustettuna
ripaus suolaa ja rouhittua valko- pippuria
75 g pehmeää voita
½ sitruunan raastettu kuori
2 rkl hienonnettua tilliä
Voiteluun:
öljyä
Kasvisvokki:
1 pieni kukkakaali
2–3 uuden sadon porkkanaa
10 retiisiä
100 g sokeriherneenpalkoja
loraus öljyä
pala tuoretta inkivääriä
½ sitruunan mehu
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
1. Kuivaa peratut ja suomustetut siiat talouspaperilla ulko- ja sisäpuolelta. Mausta kalat suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kulhossa pehmeä voi, raastettu sitruunan kuori ja hienonnettu tilli.
2. Täytä vatsaosat maustevoilla. Öljyä kalan pinta sekä halsterin ritilä, jos valmistat kalan halsterissa. Nosta siiat tiheäverkkoisen ritilän päälle tai halsteriin ja grillaa kuumassa grillissä tai nuotiolla kaloja välillä käännellen.
3. Valmista kasvisvokki. Pilko kukkakaali pienemmiksi kukinnoiksi. Harjaa porkkanat puhtaiksi. Poista retiiseistä ja porkkanoista kannat. Huuhtele sokeriherneet. Pilko kasvikset pienemmiksi paloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.
4. Kuumenna muurikalla tai vokkipannulla loraus öljyä. Vokkaa kasvikset raastetun inkiväärin kanssa nopeasti lämpimiksi. Mausta kevyesti sitruunamehulla, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile vokki halstratun siian kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2