Artikkeli

Koti ja keit­tiö jou­lu­lii­te 2002

Hieno siikamureke

Paloittele siikafileet ja hienonna ne yhdessä kuorettomien leipäpalojen kanssa monitoi­mi­ko­neessa...

noin 1 kg na­hat­to­mia sii­ka­fi­lei­tä

1dl vaa­le­aa lei­pää

4 mu­naa

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 prk (150g) sme­ta­naa

½ dl li­met­ti­me­hua

1 rkl me­ri­suo­laa

ri­paus val­ko­pip­pu­ria

nip­pu til­liä

Ko­ris­te­luun:

li­met­ti­vii­pa­lei­ta

sa­laa­tin­leh­tiä

pur­jo­sui­ka­lei­ta

ro­see­pip­pu­ria

1. Pa­loit­te­le sii­ka­fi­leet ja hie­non­na ne yh­des­sä kuo­ret­to­mien lei­pä­pa­lo­jen kans­sa mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len ja ker­ma. Li­sää lo­put ai­neet ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

2. Voi­te­le pit­kä­no­mai­nen vuo­ka ja kaa­da seos vuo­kaan. Pane pääl­le öl­jyt­ty lei­vin­pa­pe­ri ja kan­nek­si fo­li­o­pa­la. Kyp­sen­nä 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa ve­si­hau­tees­sa noin puo­li­tois­ta tun­tia.

3. Tar­joa mu­re­ke jääh­ty­nee­nä. Ko­ris­te­le tar­jol­le tuo­ta­es­sa.