Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Helppo pinaattipiiras

(8–10:lle)

1 pkt (550 g) ruis-leh­ti­tai­ki­naa (esim. 10-Kymp­pi)

Täy­te:

1 1/2 dl ri­sot­to­rii­siä kas­vis­lie­mes­sä kei­tet­ty­nä

300 g pa­kas­te­pi­naat­tia

1 pkt (300 g) ke­vyt­tä­val­ko­si­pu­li­tuo­re­juus­toa (14 %)

1 muna

1/2 tl suo­laa

ri­paus val­ko­pip­pu­ria ja mus­kot­ti­päh­ki­nää

Voi­te­luun:

1 muna

Ko­ris­teek­si:

2 rkl kur­pit­san­sie­me­niä

1. Su­la­ta pa­kas­te­pi­naat­ti ja pu­ris­ta se mah­dol­li­sim­man kui­vak­si sii­vi­läs­sä.

2. Se­koi­ta kaik­ki täyt­teen ai­nek­set kes­ke­nään.

3. Su­la­ta ruis­leh­ti­tai­ki­na. Pane lei­vin­pa­pe­ril­le uu­ni­pel­lil­le toi­nen tai­ki­na­le­vy ja le­vi­tä sen pääl­le täy­te.

4. Nos­ta pääl­le toi­nen tai­ki­na­le­vy ja tii­vis­tä reu­nat pai­na­mal­la ne tiu­kas­ti yh­teen esi­mer­kik­si haa­ru­kal­la.

5. Voi­te­le tai­ki­nan pin­ta mu­nal­la, vedä kes­kel­le viil­to ja ri­pot­te­le pääl­le kur­pit­san­sie­me­niä.

6. Pais­ta pii­ras­ta uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes tai­ki­na on kyp­sää.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ