Artikkeli

Hedelmiä anissiirapissa

Kuori ja paloittele hedelmät. Keitä vettä ja sokeria paistinpannussa koko ajan sekoittaen...

1 ana­nas

1 man­go

2 dl vet­tä

1 1/2 dl so­ke­ria

3 rkl li­me­tin me­hua

3–4 täh­ti­a­nis­ta

Ko­ris­te­luun:

li­me­tin kuor­ta

Tar­joi­luun:

rans­kan­ker­maa

1. Kuo­ri ja pa­loit­te­le he­del­mät.

2. Kei­tä vet­tä ja so­ke­ria pais­tin­pan­nus­sa koko ajan se­koit­ta­en.

3. Kun so­ke­ri su­laa ja seos pak­su­nee, li­sää jouk­koon he­del­mä­pa­lat, li­me­tin­me­hu ja täh­ti­a­nik­set. Pie­nen­nä läm­pöä ja an­na he­del­mien peh­me­tä muu­ta­ma mi­nuut­ti.

4. Lu­si­koi he­del­mä­pa­lat tar­joi­lu­kul­hoon va­ro­vas­ti.

5. Jat­ka sii­ra­pin keit­tä­mis­tä vie­lä noin 5 mi­nuut­tia. Kaa­da val­mis sii­rap­pi he­del­mä­pa­lo­jen pääl­le.

6. An­na he­del­mä­sii­ra­pin te­key­tyä kyl­mäs­sä vä­hin­tään pari tun­tia. Tar­joa sii­rap­pi vat­ka­tun rans­kan­ker­man kans­sa.

Koti ja keit­tiö 5/2003