Artikkeli

Hedelmäinen sitruspannacotta

Pane liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Mittaa kattilaan kerma, maito ja sokeri...

Pan­na­cot­ta:

2 dl kuo­hu­ker­maa

1 dl mai­toa

1/2 dl so­ke­ria

2 lii­va­te­leh­teä

1 tl raas­tet­tua li­me­tin kuor­ta

1 tl vas­ta­pu­ris­tet­tua li­met­ti­me­hua

He­del­mä­se­os:

1 nek­ta­rii­ni

2 ap­ri­koo­sia

100 g ga­lia- tai verk­ko­me­lo­nia

(sit­rus­li­köö­riä)

1. Pane lii­va­te­leh­det run­saa­seen kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan vii­dek­si mi­nuu­tik­si. Mit­taa kat­ti­laan ker­ma, mai­to ja so­ke­ri. An­na se­ok­sen kie­hah­taa. Pu­ris­ta lii­va­te­leh­dis­tä yli­mää­räi­nen vesi pois ja liu­o­ta ne kuu­maan ker­ma­mai­to­lie­meen. Li­sää lo­puk­si li­me­tin kuo­ri ja mehu.

2. Kaa­da ker­ma­se­os pie­niin an­nos­vuo­kiin. Pei­tä an­nok­set muo­vi­kel­mul­la ja nos­ta ne jää­kaap­piin hyy­ty­mään nel­jäk­si tun­nik­si.

3. Huuh­te­le nek­ta­rii­ni ja ap­ri­koo­sit ja pois­ta niis­tä ki­vet. Leik­kaa he­del­mät pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Kuo­ri ja kuu­ti­oi me­lo­ni. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si he­del­mät til­kal­la sit­rus­li­köö­riä. Nos­ta he­del­mät jää­kaap­piin maus­tu­maan.

4. Ir­ro­ta pan­na­co­tan reu­nat te­rä­väl­lä veit­sel­lä ja ku­moa an­nok­set va­ro­vas­ti jäl­ki­ruo­ka­lau­ta­sil­le. Tar­joi­le he­del­mä­kuu­ti­oi­den kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ