MARI HARJULA • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
8 liivatelehteä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
4 dl piimää
2 dl omena-mangososetta tai mangososetta
1 ½ dl sokeria puolen sitruunan raastettu kuori ja mehu
Koristelu:
tuoreita vadelmia, mustikoita ja karhunvatukoita
1. Murskaa keksit teholeikkurissa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20–24 cm) pohjalle. Painele muruseos vuoan pohjalle.
3. Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kuohukerma. Sekoita keskenään piimä, hedelmäsose ja sokeri. Yhdistä kermavaahto ja piimäseos lempeästi käännellen. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
4. Kaada täyte murupohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
5. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele tuoreilla marjoilla ja tarjoa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2