Koti ja keittiö joululiite 2003
75 g kuivattuja ananaspaloja
75 g kuivattuja papaijapaloja
75 g kuivattuja viikinoita
1 dl madeiraa tai rommia
200 g voita tai maragariinia
1 dl sokeria
1 dl juoksevaa hunajaa
3 munaa
4 rkl appelsiinimarmeladia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Koristeeksi:
tomusokerikuorrutusta
1. Silppua kuivatut hedelmät ja pane ne kulhoon. Kaada päälle alkoholi ja anna seistä 1–3 tuntia.
2. Vaahdota rasva, sokeri ja hunaja. Lisää munat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää pehmenneet hedelmät liemineen ja appelsiinimarmeladi.
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa runsas tunti. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
Vinkki! Madeiran tai rommin tilalla voit käyttää kahvia tai glögiä. Peitä kakku leivinpaperille, jos se näyttää saavan liiaksi väriä uunissa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2